Anunț oficial despre pensii! Ce se va întâmpla cu pensiile mici după recalculare? Ministrul Muncii: „În maxim un an și jumătate...”

,
Toate pensiile vor fi recalculate în perioada următoare
Toate pensiile vor fi recalculate în perioada următoare[Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru românii care încasează pensii mici. Ministrul Muncii a precizat ce se va întâmpla după recalcularea pensiilor și ce probleme își propun autoritățile să rezolve.


In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi precizări despre recalcularea pensiilor, subiectul care s-a aflat în centrul atenției în ultima perioadă și despre care s-a vorbit foarte mult în spațiul public. Ce ar urma să se întâmple cu pensiile mici?

Raluca Turcan, ministrul Muncii, noi informații despre recalcularea pensiilor

În maxim un an și jumătate, ministrul Muncii, Raluca Turcan, își propune ca toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii să fie recalculate, astfel încât să nu mai existe nedreptăți, iar fiecare român să primească pensia pe care o merită. 

Ministrul Muncii a precizat că după recalcularea pensiilor, românii care încasează cele mai mici sume ar urma să fie avantajați, având în vedere că se dorește ca cele mai mici pensii să crească cel mai repede. 

Citeste si: Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme

„Finalitatea va fi următoarea: avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalcultate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede.

În materie de pensii speciale, trebuie să găsim acele variante care să permită apropierea acestor pensii speciale de partea de contributivitate, inclusiv în sistemul judiciar, să ținem cont de jurisprundență.", a precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit digi24.ro .

Raluca Turcan, ministrul Muncii
Raluca Turcan, ministrul Muncii[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Muncii a vorbit inclusiv despre pensiile speciale  din sistemul judiciar. Raluca Turcan a explicat că în multe dintre cazuri, contributivitatea a fost minimă, ceea ce înseamnă că o mare parte din sume sunt plătite din bugetul de stat, lucru care duce la pierderi financiare considerabile.

"În sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critică. Au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem. Au existate perioade în care contributivitatea a fost minimă. Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul.”,

a adăugat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Salariații pot munci până la 70 de ani, ca să nu cumuleze pensia cu salariul. Raluca Turcan a anunțat că există și excepții

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pensii 2021. Ce persoane pot ieși la pensie anul acesta

Noul director al TAROM explică de ce a CONCEDIAT sute de angajați: E vorba de eficientizare

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Anuntul momentului pentru toti pensionarii din Romania! Ce se intampla cu pensiile in 2021

Anunț oficial despre sporurile bugetarilor! Ministrul Muncii: „Nu vor depăși 20 la sută din...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies