Anunt important pentru toti romanii care au credite bancare! Cum se vor modifica ratele!

,
Dobanda credite bancare
Credite bancare

Curtea Constitutionala a Romaniei s-ar putea pronunta, miercuri, pe sesizarea asupra Legii privind protectia consumatorilor impotriva dobanzilor excesive.


In articol:

Plenul Camerei Deputatilor a dat vot favorabil proiectului de lege priviind protectia consumatorilor impotriva dobanzilor excesive, pe 6 mai, pentru mentinerea echilibrului asigurarii pietei financiar-bancare interne si contractual.

Parlamentarii Partidului National Liberal au trimis sesizarea Curtii Constitutionale.

Initial, deputatii au adoptat un amendament respins de comisiile de specialitate, potrivit căruia, „prin excepţie de la prevederile art.

5, în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 de lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăşi dublul sumei împrumutate”. Articolul 5 prevede că „dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăşi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR”.

Dobanda anuala nu poate depasi cu mai mult de 15 puncte

Potrivit unui amendament, dobanda anuala  efectiva in cazul creditelor de consum nu poate depasi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinta practicata de BNR.

Un alt articol modificat de deputati prevede ca „dobânda anuală efectivă la creditele imobiliare nu poate depăşi cu mai mult de două puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR pe piaţa financiar-bancară internă; în cazul în care creditorul financiar este o instituţie financiară nebancară, dobânda anuală efectivă la creditele imobiliare nu poate depăşi dublul dobânzii de referinţă practicată de BNR pe piaţa financiar-bancară internă”.

Conform unui alt amendament, creditor financiar este o instituţie de credit autorizată de Banca Naţională a României, o sucursală din România a unei instituţii de credit străine, o instituţie financiară nebancară sau o entitate care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Curs valutar BNR, miercuri, 7 octombrie 2020. Leul se prabuseste in fata monedei europene

Incident la Therme București: Toți vizitatorii au fost evacuați de urgență

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Va achita sau nu Guvernul României al 13-lea salariu în 2021?

Veste mare pentru PARINTI! Alocatiile se DUBLEAZA! De cand intra noua masura in vigoare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies