Anunț important pentru românii de la bloc! Ce obligație au de îndeplinit până la sfârșitul anului

,

Românii care stau la bloc trebuie să facă acest lucru până la sfârșitul anului.

Vești proaste pentru românii care locuiesc la bloc! Aceștia sunt obligați prin lege să-și monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer. Ce amenzi riscă cei care nu respectă această  regulă.

Citeste si: Vestea momentului despre pensiile din România! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Anunț important pentru românii de la bloc! Ce obligație au de îndeplinit până la sfârșitul anului

Românii care locuiesc la bloc sunt obligați până la sfârșitul acestui an să-și monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer. Facturarea se va face în funcție de datele transmise de contoare sau repartitoare.

În cazul repartitoarelor, costurile de instalare pornesc de la 250 de lei, în timp ce pentru contorul montat la intrarea în locuință va trebui să scoateți din portofel în jur de 1.000 de lei, potrivit destepte.ro.

„Firma vine cu un aparat, citim din birou sau de pe bancă, fără să mai intrăm în apartamente, toate sunt electronice”, a declarat pentru ProTv, Vasile Mocanu, administratorul unei asociații de proprietari.

Citeste si: Ce este și ce face, mai exact, brățara pe care pensionarii o vor primi. Poșta Română se va ocupa de distribuirea acesteia

"Repartitoarele pot fi montate doar de firme autorizate de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie. Lista cu aceste firme poate fi găsită pe site-ul instituției. Pentru un repartitor va trebui să plătiți între 50 și 70 de lei, dar țineți cont că se plătește și citirea lunară, între 2 lei și 7 lei.

Repartitorul funcționează cu șase trepte în care se poate regla temperatura din casă. În momentul în care se ajunge la temperatura setată, se întrerupe furnizarea agentului termic, iar repartitorul nu mai înregistrează", scrie sursa citata.

Din anul 2027 vor fi obligatorii doar contoarele și repartitoarele de căldură cu citire de la distanță. Dispozitivele deja instalate, care nu pot fi citite de la distanță, vor trebui înlocuite cu unele dotate cu această facilitate.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Motivul pentru care o româncă din Italia a fost acuzată de complicitate la moartea bătrânului pe care îl avea în grijă. Cine a pus totul la cale

Explozie puternică într-un apartament: 12 persoane au fost evacuate de urgență

Motivul pentru care o româncă din Italia a fost acuzată de complicitate la moartea bătrânului pe care îl avea în grijă. Cine a pus totul la cale

"Cu plăcere! Eu sunt băiatul care ți-a acoperit mașina cu prelata să nu mai traga alții de ea!" Mesajul lui Culiță Sterp pentru tânăr

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies