ANUNȚ IMPORTANT! Când va trece România la ora de iarnă în 2021

,
Ora de iarnă
România va trece la ora de iarnă între 30 - 31 octombrie anul acesta[Sursa foto: PixaBay]

România va trece la ora de iarnă. Ceasurile se da înapoi, în acest an, între 30 - 31 octombrie. Astfel, ora 04:00 va deveni ora 03:00.


In articol:

România va trece la ora de iarnă între 30- 31 octombrie anul acesta. Cu toate că acum ceva timp Comisia Europeană a dorit să se renunțe la ora de iarnă, până la momentul actual, în România, nu s-a decis nimic legat de asta.

La nivel mondial, totuși, există mai multe țări care nu mai utilizează ora de iarnă. Medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. 

Așadar, în luna octombrie ne vom potrivi ceasurile pentru ora de iarnă, deci noaptea va fi mai lungă. 

Când va trece România la ora de iarnă în 2021

Anul acesta, ceasurile se vor da înapoi între 30- 31 octombrie, astfel că ora 04:00 va deveni ora 03:00. Ora de iarnă în 2021 se va seta diferit față de cea din 2020, când ora 04:00 a devenit ora 03:00 între 24- 25 decembrie. 

Ora de iarnă
Între 30 - 31 octombrie, ora 04:00 va deveni ora 03:00[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 septembrie 2021: VREMEA, în continuare frumoasă! Ce temperaturi vor fi

Medicii subliniază faptul că trecerea la ora de iarnă ne poate afecta grav organismul. Copiii și persoanele în vârstă vor fi cele mai afectate de schimbarea orei.

Va dura aproximativ două săptămâni pentru ca organismul să se obișnuiască complet cu noul program, așa că trebuie să avem răbdare și să nu ne stresăm prea mult în legătură cu această schimbare. Suprasolicitarea poate duce la diferite probleme de sănătate care nu sunt deloc dorite.

Citeste si: Renunţăm la ora de vară în 2021? Ce a decis Comisia Europeană

Pentru a ne putea obișnui mai rapid cu schimbarea fusului orar, medicii recomandă reducerea consumului de stimulente precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.

Specialiștii punctează faptul că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul, chiar dacă mulți dintre noi nu suntem conștienți de această problemă. Cu toate acestea, nu toți oamenii vor simți aceste schimbări datorate orei de iarnă. Unii oameni nu au avut niciun fel de problemă de-a lungul timpului din cauza trecerii la ora de iarnă. Așadar, cei mai afectați de schimbarea orei rămân copiii și persoanele vârstnice.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vești proaste pentru turiști! Transfăgărășanul se închide

Oamenii de știință din Africa RĂSTOARNĂ TOT: vaccinurile protejează împotriva variantei Omicron

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Când se schimbă ora în anul 2021? Iată ce trebuie să faci pentru a potrivi ceasurile corect

Când trecem la ora de vară în 2021. Data și ora exactă când dăm ceasurile înainte

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies