Alertă pentru toți cei care au centrală de apartament! E interzis. Nu mai faceți această greșeală

,
 centrală de apartament
Alertă pentru toți cei care au centrală de apartament! [Sursa foto: PixaBay]

Cei care au centrale de apartament trebuie să știe ce se întâmplă cu acestea. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.


In articol:

Specialiștii au făcut un anunț important pentru persoanele care au centrale termice în case. Aceștia au dezvăluit  cum pot fi reduse facturile la gaz și la curent electric cu 15, chiar 20%.

centrală termică
Specialiștii spun că putem reduce facturile la gaz și la curent electric cu 15, chiar 20%.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lovitură grea pentru români! Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

Recomandări pentru diminuarea facturilor 

Potrivit specialiștilor în instalații termice, facturile la gaz și la curent electric pot fi reduse cu 15, chiar 20%, dacă utilizați corect centrala termică și aparatele electrocasnice.

Se pare că din cauza unor greșeli banale, facturile sunt mult mai mari. Astfel, specialiști îți vinn în ajutor și te îvaață cum să folosiți corect centrala termică și aparatele electrocasnice, pentru ca vă diminua facturile.

„Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade”, spune Andrei Miu, specialist instalații termice, potrivit Digi24.

Ce greșeli fac românii

„O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu ”, spune Andrei Miu.

Cei mai mari consumatori din casă sunt frigiderele, aparatele de aer condiționat și mașinile de spălat, iar o utilizare eficientă scade valoarea facturii cu 20 la sută.

„Aparatele frigorifice să le deschidem cât mai rar și cât mai puțin, adică atât timp cât luăm alimentele. La aparatele de aer condiționat, putem seta o temperatură potrivită în cameră, 22-23 de grade, nu 16 grade! Iar la mașinile de spălat, un sfat pe care vi-l pot da este să selectăm temperatura în funcție de hainele pe care le spălăm”, spune Florin Dima, specialist în aparatură electrocasnică.

Citeste si: Se anunță o lovitură cruntă pentru cei cu centrale termice de apartament! Ce urmează să se întâmple în curând

Florin Dima a mărturisit că produsele mai scumpe sunt mai avantajoase, pe termen lung.

„La achiziționarea unui produs electrocasnic, sfatul este să optați pentru un produs de clasă energetică A. Chiar dacă diferența de cost este de 200-300 de lei, costul acesta se amortizează în timp”, subliniază Florin Dima.

Totodată, acesta a dezvăluit care este greșeala pe care o fac mulți români și care umflă factura la curent.

„Scoate telefonul de la încărcat, după ce s-a încărcat, nu-l lăsa peste noapte! Se aplică și în cazul laptopului, tabletei. Nu le lăsați peste noapte, pentru că ele continuă să consume, chiar dacă s-au încărcat”, este sfatul lui Florin Dima.

În prezent, cea mai ieftină sursă de alimentare cu căldură și curent electric o reprezintă panourile solare.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox, 17 octombrie 2021. Ce sărbătoare este duminică?

O anumită categorie de români poate beneficia de noi sume de BANI! Ce trebuie să facă pentru a-i obține

BOMBĂ! S-a aflat cine este milionarul cu care a fost căsătorită Oana Cuzino? Are 70 de ani, dar arată de 45. Doar ceasurile lui costă 3 milioane de euro

Calendar Creștin Ortodox, 16 octombrie 2021. Sărbătoare mare sâmbătă pentru credincioși

Sărbătoare importantă luni! Ce sfânt este pomenit pe 18 octombrie în calendarul creștin ortodox?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies