Anunț de ultimă oră! Se întâmplă în București, începând de weekendul viitor: „Sâmbăta și duminica, până în data de 17 octombrie...” Ce urmează?

,
Nicușor Dan, primarul Capitalei
Nicușor Dan, primarul Capitalei[Sursa foto: Facebook]

Pe bucureșteni îi așteaptă o serie de schimbări importante în perioada imediat următoare. Ce anunț a făcut primarul Capitalei, Nicușor Dan?


In articol:

Într-o declarație de presă, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat lansarea unui nou proiect pentru bucureșteni. Începând cu data de 29 mai 2021, vor fi înființate șapte zone pietonale în centrul orașului, din dorința de a le oferi cetățenilor posibilitatea de a se relaxa în aer liber.

Ce zone din București vor fi transformate în zone pietonale în weekend?

Nicușor Dan, primarul Capitalei, și-a manifestat dorința de a impune în București un model preluat din ale orașe occidentatale, model care să aducă un beneficiu major cetățenilor. Mai exact, de weekendul viitor, şapte zone din Capitală vor deveni pietonale în zilele de sâmbătă și duminică, ceea ce înseamnă că bucureștenii sunt invitați să se bucure de plimbările în aer liber nu doar în parcuri, ci și pe străzile din București. 

„Weekendul viitor, în data de 29 mai, lansăm proiectul 'Străzi deschise', prin care înfiinţăm, temporar, şapte zone pietonale în centrul oraşului, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița si de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu. Aceste zone vor fi destinate exclusiv traficului pietonal în fiecare weekend, sâmbăta și duminica, până în data de 17 octombrie. Este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber, este un model pe care l-au experimentat şi oraşele occidentale.

Vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public. Proiectul este, de asemenea, un test pentru un program mult mai amplu pe care ne dorim să-l implementăm anul viitor și care constă în deschiderea pentru pietoni a mai multor străzi, nu doar din zonele centrale, ci și din cartiere.”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Mai multe străzi din București vor fi transformate în zone pietonale începând cu data de 29 mai
Mai multe străzi din București vor fi transformate în zone pietonale începând cu data de 29 mai[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Care sunt zonele din București unde ești obligat să plătești parcarea

Proiectul anunțat de primarul Capitalei poartă denumirea de „Străzi deschise” și va funcționa în

fiecare weekend, până pe 17 octombrie 2021. Într-un comunicat postat pe pagina oficială de facebook a Primăriei Municipiului București, autoritățile au prezentat lista completă a zonelor ce fac parte din proiectul „Străzi deschise”.

„Străzi Deschise” cuprinde următoarele zone:

Zona 1 – delimitată de Bd. Ion Mihalache – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei, cu restricționarea circulației rutiere pe Bd.

Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Victoriei și pe Str. Barbu Delavrancea, între Bd. Ion Mihalache și Str. Arh. Ion Mincu;

Zona 2 – restricționarea circulației rutiere pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Piața Națiunile Unite, cu asigurarea traversărilor la următoarele artere:

– Str. Sevastopol spre Str. Grigore Alexandrescu

– Str. Gheorghe Manu

– Bd.

Dacia

– Str. Știrbei Vodă

– Str. Episcopiei spre C.A. Rosetti spre Str. Dem I. Dobrescu

– Str. Ion Câmpineanu

– Bd. Regina Elisabeta

– restricționarea circulației rutiere pe străzile adiacente la Calea Victoriei și conform zonelor enunțate în cele de mai jos;

Zona 3 – delimitată de Calea Victoriei – Bd. Dacia – D.I. Mendeleev – Str. George Clemenceau – Str. Episcopiei, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. George Enescu, între Str. George Clemenceau și Calea Victoriei, și total pe Str. Biserica Amzei, Piața Amzei și Str. G-ral Christian Tell;

Zona 4 – delimitată de Str. Episcopiei – Str. George Enescu – Bd. Gh. Magheru – Str. C.A. Rosetti – Calea Victoriei, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Benjamin Franklin, Str. Nicolae Golescu și Str. Anastasie Simu;

Zona 5 – delimitată de Bd. Gh. Magheru – Str. George Enescu – Piața Lahovari – Bd. Dacia – Str. Aurel Vlaicu – Str. Icoanei – Str. I.L. Caragiale – Str. Maria Rosetti, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. J.L. Calderon, între Str. Maria Rosetti și Str. Dumbrava Roșie, pe Str. Dumbrava Roșie, între Str. J.L. Calderon și Str. Aurel Vlaicu, pe Str. Pitar Moș, între C.A. Rosetti și Str. Dionisie Lupu, pe Str. Pictor Arthur Verona, între Str. J.L. Calderon și A.D. Xenopol și între Str. Dionisie Lupu și Bd. Gh. Magheru, și pe Str. G-ral Eremia Grigorescu între Piața Gh. Cantacuzino și Piața Lahovari; se va menține circulația rutieră pe Str. Polonă, pe Str. A.D. Xenopol și pe Str. Dionisie Lupu;

Zona 6 – delimitată de Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Anghel Saligny – Str. Lipscani – Str. Ion Brezoianu – Str. Domnița Anastasia – Str. Eforie, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Lipscani, între Calea Victoriei și Str. Ion Brezoianu, pe Str. Domnița Anastasia între Calea Victoriei și Str. Eforie, și total pe Str. Mihai Vodă, Str. Ilfov, Str. Inginer Guglielmo Marconi și Str. Dumitru Râureanu;

Zona 7 – delimitată de Bd. I.C. Brătianu – Str. Halelor – Splaiul Independenței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Doamnei, între Bd. I.C. Brătianu și Calea Victoriei, pe Str. Academiei între Str. Doamnei și Str. Regina Elisabeta și pe Str. Ion Ghica între Bd. I.C. Brătianu și Str. Doamnei, restul străzilor fiind exclusiv pietonale conform D.P.G. nr. 766/2005 privind Centrul Istoric.”, se arată în comunicatul postat pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului București. 

Citeste si: Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă subalternii lui

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nicușor Dan, anunț important pentru bucureșteni: „O să fie o discuţie în Comitetul municipal...” Ce se întâmplă cu restricțiile în Capitală?

'Spălaţi fructele şi legumele. Circulă un virus periculos!' - avertismentul unui medic

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Nicușor Dan anunță cum va rezolva problema traficului în București! Pe ce șoferi îi așteaptă amenzi

Primele spectacole în România, după perioada de pandemie! Ce evenimente pilot cu public a anunțat Ministerul Culturii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies