Anunț ANM de ultimă oră! 13 judeţe sunt sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii până la noapte

Autor: Silvia Cirstea

Cod galben de ploi torențiale și grindină, în 13 județe din țară 

Sursa: Unsplash

ANM a transmis un avertisment meteo pentru 13 județe din țară. Este cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii puternice până la noapte!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o nouă avertizare de vreme severă. Mai exact, de la ora 10.00 a intrat în vigoare un cod galben de ploi torențiale și grindină, care vizează 13 județe din țară. Iată ce zone vor fi afectate!

13 județe sunt sub avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte

Vremea în țară rămâne la fel de instabilă și în următoarele ore, având în vedere anunțul de ultimă oră transmis de către Administrația Națională de Meteorologie. Se pare că de la

ora 10:00 a intrat în vigoare un cod galben de ploi torențiale și grindină, care vizează 13 județe din țară. Potrivit ANM, în Banat, Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, în vestul Transilvaniei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...30

l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Avertizarea meteo este în vigoare până diseară, la ora 23:00, iar județele vizate sunt următoarele: Maramureș, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Sibiu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În ceea ce privește vremea din Capitală, temperaturile maxime de azi vor ajunge la 24 de grade, dar vor fi și averse slabe, potrivit ANM. Mai exact, între orele 10.00

și 23.00, cerul va avea înnorări și vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Ploi torențiale, vânt și furtuni în Capitală! Mai multe județe se află sub avertizări de cod galben de inundații în data de 22 mai

Prognoza meteo în țară pentru 23.05.2024

Conform meteorologilor, în jumătatea de vest a țării vremea va fi instabilă și în special pe parcursul zilei vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales în zonele montane

și submontane din Oltenia, Banat, Crișana și vestul Transilvaniei. De asemenea, local, se vor acumula cantități de apă de 25...35 l/mp. Totodată, în anumite zone din țară vor fi posibile și căderi de grindină. În restul țării, cerul va fi variabil și fenomene specifice instabilității atmosferice se pot semnala la intensități mai mici, pe alocuri în sud-est.

De altfel, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, dar și asociat averselor.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra de la 18...20 de grade în Oltenia și până la 28...29 de grade în Moldova. Cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvania, unde vor fi în jur de 4...6 grade. Izolat se va forma ceață, iar presiunea atmosferică va fi în creștere.