ANOFM. Greseli pe care le faci cand depui cererea de somaj tehnic

,
cereri somaj tehnic
cereri somaj tehnic

Presedintele ANOFM a precizat ce greseli se fac la depunerea cererii de somaj tehnic si cum pot fi corectate.


In articol:

Incepand cu data de 1 aprilie angajatorii pot depune online actele necesare pentru obtinerea somajului tehnic. Potrivit presedintelui ANOFM, Victor Picu, 5.800 de angajatori au depus deja cereri pentru aproximativ 70.000 de angajati.

Oficialul a atras atentia si asupra greselilor care pot fi facute la depunerea actelor.

ANOFM - ce greseli se fac cand se depune cererea de somaj tehnic

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Iata ce a declarat Victor Picu, presedintele ANOFM:

"Angajatorii trebuie sa urmareasca foarte bine lista pe care o depun. Dupa prima zi sunt cateva greseli, din neatentie sau din lipsa cunoasterii ordonantei. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculeaza de la data suspendarii contractului pe toata perioada starii de urgenta.

"Se ofera 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendarii contractului notificat în REVISAL.

"Pentru salariatii cu salarii mai mici decat salariul mediu national, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în lista salariul si indemnizatia se cere la 75% din acest salariu", a precizat Victor Picu, potrivit digi24.ro.

ANOFM. Ce se intampla cu cererile gresite pentru somaj tehnic

cereri somaj tehnic
cereri somaj tehnic

Victor Picu, presedintele ANOFM, a declarat ca cererile gresite pentru somaj tehnic nu vor fi anulate, ci se va cere recompletarea lor. In acest sens angajatorii fie vor fi sunati, fie vor fi contactati prin email si indrumati pentru corectarea greselilor.

ANOFM: cum se depun online cererile de somaj tehnic

Potrivit ordinului de ministru, actele pentru obtinerea somajului tehnic se pot depune online la fiecare agentie judeteana de ocupare a fortei de munca.

Documentele vor fi transmise la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana/municipala din raza careia are angajatorul sediul social, la adresa de e-mail dedicata acestei masuri "[email protected]" (exemplu [email protected], [email protected]).

Mai multe detalii aici: ANOFM: cum se depun online actele pentru somaj tehnic.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministerul Sănătății a făcut anunuțul despre vaccinul anti-Covid-19: „În cazul femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate...”

Filialele PNL intră în cursa pentru Congres: 'Performanţele electorale ale partidului sub conducerea lui Ludovic Orban sunt incontestabile'

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Când pică Dragobetele în 2021! Ce trebuie să faci în această zi

Durere fără margini pentru Tudor Gheorghe! Soția sa, actrița Georgeta Luchian Tudor s-a stins din viață

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies