ANM a emis o avertizare meteo! Un val tropicaL lovește România. La ce temperaturi trebuie să ne așteptăm

,
ANM a emis o avertizare meteo! Un val tropicat lovește România
Ce temparaturi ne asteapta in aceste zile?

Administrața Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo. Un val tropical va lovi Româna în orele următoare.


In articol:

Un val tropical va lovi România. Temperaturile vor sări peste media normală în urmărtoarele ore. Potrivit meteorologilor, mercurul din termometre va depăși 42 de grade.

România, lovită de un val tropical. Temperaturi de peste 42 de grade

Potrivit ANM, vremea va fi toridă în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține accentuat. În ceea ce privește temperaturile din următoarele ore, meteorologii avertizează că de miercuri un val de aer propical va lovi țara noastră, iar la umbră temperaturile înregistrate vor ajunge la 42 de grade.

ANM a emis o avertizare meteo! Un val tropicat lovește România.
Vremea in tara in lunga august

Conform informațiilor furnizate de ANM, luni, 2 august, în regiunile sudice și sud-estice, canicula și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține, dar în restul regiunilor temperaturile vor scădea semnificativ față de intervalul precedent.

Totodată, în nordul, centrul și în nord-estul țării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torențial și pe alocuri căderi de grindină. Fenomenele se vor manifesta pe arii mai restrânse și în rest, cu o posibilitate mai mare în sud-est.

Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra de la 26...58 de grade în Maramureș și nordul Moldovei, până în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade.

În București vremea este se menține toridă. Potrivit avertizării ANM, temperatura maximă va fi de 38...39 de grade, iar cea minimă de 21...23 de grade.

Citeste si: ANM a anunțat cum va fi vremea în luna august, când majoritatea românilor are concedii

Prognoza meteo ANM pentru luna august

Administrața Națională de Meteorologie a publicat și prognoza meteo pentru luna august.

Potrivit meteorologilor, temperaturile înregistrate în această lună vor fi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, iar în unele zone valul de caniculă se va menține.

ANM a emis o avertizare meteo! Un val tropicat lovește România.
Luna august va fi caniculara

Potrivit ANM, în prima săptămână a lunii august, 02.08.2021 – 09.08.2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu abatere termică mai accentuată în cele sudice și sud-vestce. Regimul pulviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

În a doua săptămână a lunii august, mai precis, în intervalul 09.08.2021 – 16.08.2021, situația va fi asemănătoare. Temperatura medie a aerului va înregistrat valori mult mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În a treia săptămâna a lunii august, în intervalul 16.08.2021 – 23.08.2021, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale acestei perioade.

Finalul lunii august aduce cu el un val de caniculă. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021, temperaturile vor fi cu puțin peste cele normale, în jumătatea de sud-vest a țării, în rest vor fi specifice acestei perioade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru luni, 2 august 2021: Meteorologii au prelungit avertizarea Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde apar si vijelii puternice la inceputul saptamanii!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru luni, 2 august 2021: Meteorologii au prelungit avertizarea Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde apar si vijelii puternice la inceputul saptamanii!

Cluj-Napoca, tot mai aproape de noi restricții: Incidența a depășit 3 la mia de locuitori

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde se va atinge temperatura extrema de 41 de grade Celsius!

Cod portocaliu de furtuni pentru aproape jumătate din țară. Avertizarea meteo de caniculă a fost prelungită

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies