ANAF, controale pe final de an. Sunt vizați toți românii care obțin bani în acest mod. Autoritățile anunță că și în 2022 vor continua controalele

,
controale anaf influenceri 2021

ANAF, controale în 2021 și 2022

[Sursa foto: canva.com, anaf]

Pe final de 2021, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat mai multe controale pentru a vedea în ce măsură românii care obțin bani din mediul online își declară veniturile la stat. Ce anunț au făcut reprezentanții ANAF?


In articol:

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a propus ca la finalul anului 2021, dar și începând cu anul 2022 să verifice cu mai mare atenție conturile celor care obțin venituri în online.

Ce categorii de români se pot aștepta la controale în perioada următoare?

ANAF, controale la final de 2021 și începând din 2022. Românii care sunt vizați 

Într-un comunicat de presă, ANAF a anunțat că se adaptează noilor tehnologii și că va face mai multe controale în perioada imediat următoare pentru a-i verifica pe românii care obțin venituri din activități desfășurate în mediul online. Astfel, influencerii și toți cei care își desfășoară activitatea în mediul online pot fi cotrolați de inspectorii ANAF.

Vizați sunt în special cei care publică tot felul de informații și conținut multimedia pe website-uri, rețele de socializare, dar și platforme audio-video cum ar fi Facebook, YouTube. De controale din partea ANAF vor avea parte și cei care vând programe sau aplicații software pe platforme dedicate.

controale anaf 2021

Influencerii, controlați de ANAF în 2021 și 2022

[Sursa foto: unsplash]

Controalele au început încă din primele luni ale anului 2021 și continuă și acum, pe final de an, dar și în anul 2022 vor fi făcute o serie de verificări.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dorește să se asigure că toți cei care obțin venituri în mediul online declară acest lucru la ANAF și că se achită de obligațiile fiscale, după cum prevede legea.

Astfel, o persoană care câștigă bani din online și nu vrea să se aleagă cu amenzi din partea inspectorilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF trebuie să își declare toate veniturile.  

Citeste si: Influencerii au intrat în vizorul ANAF! Ce reacție a avut Selly la auzul anunțului că urmează să fie verificate veniturile influencerilor: „Nu am nimic de ascuns”

Care este cea mai mare sumă obținută în urma activității în online, dar care nu a fost declarată la ANAF?

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că în urma controalelor care au avut loc în anul 2021, 35 de persoane au fost sancționate pentru că își desfășurau activitatea în online, dar fără să declare veniturile la stat. În total, aceste persoane au obținut venituri de aproximativ 26,33 milioane lei.

Într-un comunicat oficial, ANAF a precizat că cea mai mare sumă nedeclarată, obținută în online, a fost de 2,11 milioane de lei. Persoana care a obținut această sumă s-a născut în anul 1993, iar pe numele ei a fost emisă o decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei. 

controale anaf 2021

Toți cei care își desfășoară activitatea în mediul online sunt vizați de ANAF

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Lovitură pentru cadrele didactice! Profesorii care fac meditații, obligați prin lege să aibă casă de marcat și să-și declare veniturile

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Alertă pentru toți cei care au cont bancar. Rămâi fără bani pe card dacă faci această greșeală

Până la urmă Roma nu e totuși Budapesta (NYT)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Guvernul a decis! ANAF le dă acces polițiștilor la conturile bancare ale românilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies