ANAF a anulat datoriile mai multor români! Cine sunt norocoşii

,
bani
Cine sunt romanii scutiti de datorii la ANAF

Mai mulţi români vor fi scutiţi de datorii la ANAF în acest început de an.


In articol:

După ce finalul anului 2020 a adus cu sine nenumărate oportunităţi de a cheltui bani acumulaţi, oricum, cu greu având în vedere situaţia creată de pandemia COVID-19, iată că românii primesc şi veşti bune pe plan financiar.

Cei care au datorii mici la Agenția Națională de Administrare Fiscală pot răsufla uşuraţi. ANAF a anulat în mod automat datoriile multor români.

Cine a scăpat de datorii

La începutul anului, Agenția Naționala de Administrare Fiscală  a anulat în mod automat datoriile unui numaă considerabill de români. Cei vizaţi au fost cei are căror creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului 2020, erau mai mici de 40 lei. Decizia vine comform măsurilor impuse de Codului de procedură Fiscală.

Astfel, creanțele fiscale ce au un cuantum de sub 40 de lei, aflate în evidenta Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data de 31 decembrie 2020, au fost anulate în primele zile ale acestui an. 

Care sunt excepţiile, potrivit Codului de Procedură Fiscală

Conform aliniatului 5, art.266 din Codul de Procedură Fiscală: ”Creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează.

Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori”.

Citeste si: ANAF scoate la vanzare masini la preturi incredibile, in luna septembrie! Volkswagen Golf la doar 1.000 de lei

Vor exista însă şi excepţii de la această scutire de plătire a taxelor. Deducerile se vor face în funcţie de bugetul disponibil:

  “în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local, prin hotărâre, autoritățile deliberative pot stabili plafonul creanțelor fiscale care pot fi anulate, care nu poate depăși limita maximă prevăzută la

alin. (5)“.

Citeste si: Ce taxe trebuie să plătești în 2021 dacă îți cumperi o mașină second hand din Germania

 

Citește-ne pe
Citește și:

Premierul Florin Cîţu, anunț important pentru toți românii: „Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021.”

Nelu Tătaru i-a dat lecții Maiei Sandu: 'Atât România, cât şi Republica Moldova au nevoie de strategii eficiente pentru accelerarea procesului de vaccinare'

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

Mii de romani s-au trezit cu conturile poprite înainte de Anul Nou! Explicatia Guvernului

Ce taxe trebuie să plătești în 2021 dacă îți cumperi o mașină second hand din Germania

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies