Alexia, fata din Pașcani ale cărei brațe au fost replantate, se întoarce acasă. După o operație de 20 de ore și două săptămâni în spital, adolescenta revine în familie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 oct 2023, 00:10

Alexia, fata din Pașcani ale cărei brațe au fost replantate, se întoarce acasă. După o operație de 20 de ore și două săptămâni în spital, adolescenta revine în familie

Sursa: Captură video

Alexia este fata de doar 15 ani, din Pașcani, care a fost la doar un pas de a-și pierde viața, după ce și-a pierdut ambele brațe în urma unui accident rutier. Medicii au făcut imposibilul posibil și i le-au replantat.

Alexia a văzut moartea cu ochii în urmă cu două săptămâni, în Pașcani, atunci când autocarul în care se afla s-a răsturnat, iar aceasta și-a pierdut ambele brațe. Adolescenta urmează să fie externată, după mai multe zile critice.

Alexia, fata din Pașcani ale cărei brațe au fost replantate, se întoarce acasă

Minunea a fost posibilă datorită fratelui ei care i-a găsit mâna printre fiarele autocarului, a doua fiind devascularizată.

Așadar, medicii au decis să îi replanteze ambele membre superioare, deși, atunci când vine vorba de o dublă amputare, se replantează doar unul.

„Avem o veste extraordinară! Alexia a avut azi ultima operaţie, iar mâine va fi externată din spitalul nostru. Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Dar, cu siguranţă, acest copil va recupera şi celelalte funcţii motore la mâna dreaptă şi la mâna stângă”, a declarat medicul Sidona Sisanu.

Astăzi, 31 decembrie, Alexia se întoarce acasă. Adolescenta va intra în noul an alături de familie și, cel mai important, sănătoasă și cu șanse foarte mari la o viață normală. Părinții fetei încă sunt șocați de minunea care a avut loc în viața lor.

Citește și: O fată de 5 ani și-a salvat frații mai mici dintr-un accident care i-a lăsat fără părinți. Cei mici au fost blocați 55 de ore în mașină, la 30 de grade

„A fost emoționant și am izbucnit în plâns atunci când fetiţa a făcut primii paşi. Ea va redeveni acea fetiţă care a fost tot timpul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare şi se pare că încheiam anul cu cea mai mare bucurie posibilă.

Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă!”, a declarat Valentina Tudose, mama Alexiei, conform observatornews.ro.

Alexia a mers pe holurile spitalului, ajutată de cadrele medicale

Ieri, 30 decembrie, Alexia a fost filmată în timp ce făcea câțiva pași pe holurile spitalului, având alături câteva cadre medicale. Cu un zâmbet larg pe chip, aceasta era încrezătoare în procesul de recuperar e, dar și recunoscătoare pentru șansa la viață.

„Am fost foarte emoţionat, chiar am plâns de bucurie pot spune. Aseară am văzut că e foarte puternică şi a dat tot ce e mai bun”, a spus și Eric Tudose, fratele Alexiei.

Tot el a povestit că, la doar câteva secunde după accident, a văzut-o pe Alexia mișcându-se puțin, după care a ridicat-o, moment în care a văzut că nu mai are un braț.

I-a găsit brațul, a luat-o în brațe și au ieșit amândoi din autobuz.

Citește și: Cum arată Alexia, fata de 15 ani ale cărei brațe au fost amputate în urma accidentului din Pașcani. Acestea i-au fost replantate după o operație de 20 de ore

„Vă daţi seama, un copil la ora 12 noaptea, pe un câmp, să cauţi mâna surorii tale. Un copil de 16 ani... Am rămas şocat. Câtă maturitate la un copil atât de mic”, a declarat Florin Tudose, tatăl Alexiei și al lui Eric.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!