ALERTĂ! Revine Boala vacii nebune. Caz confirmat

Ministerul brazilian al Agriculturii a confirmat suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită din Brazilia spre China, după apariţia în statul Mato Grosso a unui caz „atipic" de boală a vacii nebune (encefalopatie spongiformă bovină, ESB), transmite Reuters, citat de Agerpres.


In articol:

  Un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii a confirmat informaţiile unui trader privind interzicerea exporturilor de carne de vită şi a explicat că decizia vine ca urmare a prevederilor protocolului bilateral semnat de cele două ţări în 2015.

  Citeste si: Reactii violente la "Puterea Dragostei". Venirea unei noi concurente a provocat gelozii nebanuite

  Citeste si: Ucigaşul poliţistului din Timiş a fost prins. VIDEO - Cum l-au gasit cei de la SIAS

  Guvernul a trimis autorităţilor chineze toate documentele legate de suspendarea temporară a exporturilor de carne de vită, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că se aşteaptă ca interdicţia să fie de scurtă durată deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) consideră că nu există în Brazilia o epidemie provocată de boala vacii nebune.

  China, cea mai populată ţară din lume, este al doilea mare importator global de carne. Consumul de carne este în creştere în statul chinez, ca urmare a majorării veniturilor şi a schimbării obiceiurilor alimentare. În prezent, principalii furnizori de carne de vită pe piaţa chineză sunt Brazilia, Uruguay, Australia şi Noua Zeelandă. Anual sunt exportate în China aproximativ 1,5 milioane tone de carne de vită.

  Citeste si: De ce l-a tradat Dancila pe Dragnea? Interviu incendiar, in premiera

  Citeste si: Puterea Dragostei. Cum l-a surprins Raluca pe iubitul ei, Ricardo, in vacanta lor din Grecia

  Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

  sursa: evz.ro

   


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Recomandari
  Te-ar mai putea interesa
  ` `
  Setari de confidentialitate