ALERTĂ meteo mondială! Ploiele musonice vor afecta întreg globul

,
alerta meteo ploi
Alerta meteo la nivel global pentru ploi puternice, determinate de topirea ghetarilor

Un studiu recent a dezvăluit un nou simptom al topirii ghețarilor din Antarctica, și anume intensificarea ploilor musonice.


In articol:

Ploile musonice au determinat o alertă meteo la nivel global.  Acest tip de precipitații ar urma să se intensifice în lume, din cauza diminuării ghețarilor antarctici, conform unui studiu recent, publicat în Nature Geoscience.

Alertă meteo mondială, pe fondul ploilor musonice

Topirea gheații a dus la expunerea unor suprafețe tot mai mari de pământ la efectele atmosferei și ale soarelui, fapt ce ar putea duce la o modificare a modelelor eoliene.

Potrivit cercetătorilor, vânturile musonice sezoniere ar urma să aducă cu ele umiditatea oceanelor și o intensificare serioasă a ploilor.

Gheţarii sunt afectați mai rapid de schimbările climatice în comparaţie cu straturile de gheaţă din Groenlanda şi Antarctica.

În ultima perioadă, topierea masei gheţarilor s-a accelerat, fiind pierdute anual 227 de gigatone de gheaţă în perioada 2000-2004. Aceste date au crescut până la o medie de 298 de gigatone după 2015.

Nivelul mării a fost de asemenea afectat de topirea ghețarilor, și a crescut cu aproximativ 0,74 milimetri pe an, adică 21% din creşterea globală a nivelului mării observată în această perioadă, potrivit  romaniatv.net

Citeste si: Cod galben de ploi şi vijelii pentru 14 judeţe din ţară. Ce zone vor fi afectate?

Cum ne afectează topirea ghețarilor?

Printre cele mai dezastatoare efecte ale schimbărilor climatice se numără topirea ghețarilor.  În Groenlanda, în sezonul cald, aproximativ 70% din suprafața învelișului de gheață a fost afectată de topire.

Topirea accelerată a ghețarilor, în special a celor din Groenlanda, dar și din Antarctica, a dus la creșterea nivelului mărilor și oceanelor până la un punct critic pentru planetă.

Potrivit estimărilor oamenilor de știință, nivelul oceanului planetar va urca, în medie, cu aproape un milimetru pe an.Până la finalul acestui secol, se estimează că nivelul oceanelor va crește cu aproximativ un metru și va inunda orașele aflate la altitudine joasă, va distruge plaje și proprietăți. 

Calota Groenlandei a pierdut 532 de miliarde de tone de gheață, anul trecut, dintre care 223 doar în iulie.

În perioada 2003 și 2016, cantitatea de gheață topită a fost în medie de 255 de miliarde de tone pe an și va continua să se topească indiferent de cât de rapid vor fi reduse

emisiile de seră.

Citeste si: Avertizare METEO de vreme rea, emisă de ANM. Ploi torenţiale, vijelie şi grindină în toată România

Dacă toată gheața Groenlandei s-ar topi, nivelul Oceanului Planetar ar crește cu 6 metri! Un dezastru pentru omenire, deoarece apa ar înghiți orașe, plaje și zone de coastă întregi, conform digi24.ro.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marți, 18 mai 2021: Vremea rămâne ploioasă! Ce temperaturi vor fi

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru marți, 18 mai 2021: Vremea rămâne ploioasă! Ce temperaturi vor fi

Instanța a decis: Ionuț Cristache rămâne la ora 17:00 la TVR

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Cod galben de ploi şi vijelii pentru 14 judeţe din ţară. Ce zone vor fi afectate?

Avertizare METEO de vreme rea, emisă de ANM. Ploi torenţiale, vijelie şi grindină în toată România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies