Alertă meteo! AMN a emis un Cod Portocaliu de ninsori puternice! Care sunt cele 14 județe vizate

Author: Denisa Avram
ANM a emis un Cod Portocaliu de ninsori pentru 14 judeţe

ANM a pus 14 judeţe din ţară sub avertizare Cod Portocaliu de ninsori abundente. În restul ţării vor apărea ploi însemnate până sâmbătă.

AMN anunţă că vremea rea va continua în întreaga ţară.

Meteorologii au emis mai multe avertizări până sâmbătă, printre care un Cod portocaliu de ninsori abundente pentru zona montană din 14 județe. Va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei, iar în rest vor fi ploi, potivit Digi24.

Cod portocaliu de ninsori puternice în 14 judeţe

În intervalul miercuri ora 10:00- joi ora 6:00, românii vor avea parte de precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania. Acolo se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, la munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile şi stratul de zăpadă depus va fi consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, local, iar la munte, unde altitudinile depăşesc 1500 de metri,temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50...60 km/h.

Un Cod portocaliu a intrat în vigoare miercuri   la ora 10:00, până la ora 23:00.

Sunt vizate zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde va continua să ningă abundent. Acolo vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic fapt ce va determina o vizibilitate de sub 50 m.

Județele în care se aplică Codil Portocaliu sunt: Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău.

Citeste si: Ce înseamnă, de fapt, dacă plouă, e soare, sau ninge de ziua ”babei” tale. Ce spune legenda

Avertizare ANM de precipitații, în aproape toată țara

Începând de joi dimineață, ora 6:00 intră în vigoare o informare meteo care expiră sâmbătă la ora 10:00 și anunță că aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei vor predomina ninsorile. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp.

De joi până sâmbătă la ora 10.00 va intra în vigoare o alertă Cod galben care anunță că în zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel deja depus.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 17 martie 2021: Ploile și ninsorile continuă! Ce temperaturi vor fi

Vremea în București

În București vremea va fi închisă și rece până sâmbătă. Pe parcursul zilei de miercuri va ploua temporar și se vor acumula cantități de apă, în medie, de 5...7 l/mp, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă înregistratăpe parcursul zilei va fi de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade.

De joi dimineață până vineri dimineață, vremea va fi în continuare închisă și rece pentru această perioadă. În orele după-amiezii se vor semnala precipitații la început sub formă de ploaie, iar în cursul nopții mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0...2 grade.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 16 octombrie 2021: Vremea rămâne ploioasă și rece! Ce temperaturi vor fi

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște 2021

De vineri, până sâmbătă la ora 10:00, vremea va fi rece, air cerul va prezenta înnorări. Vântul va sufla slab și moderat, iar emperatura maximă va fi de 7 grade, pe când cea minimă de -2 grade.

Citeste si: Alerta meteo! ANM a emis o atentionare Cod Galben de ninsori insemnate cantitativ! Iata care sunt cele 15 judete vizate!

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies