Alerta medicala! Gripa a bagat in spital mai multi copii din acelasi oras, in doua zile. S-au luat masuri speciale

Douăsprezece persoane, între care 11 copii, au fost diagnosticate cu gripă de tip A sau B în urma testului rapid, după ce au ajuns în weekend la Spitalul Judeţean Buzău cu simptome specifice gripei.Patru dintre copii au fost transferaţi la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală, având insuficienţă respiratorie. În Spitalul Judeţean Buzău au fost luate mai multe măsuri de prevenţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, în perioada 18-20 ianuarie, la U.P.U Pediatrie s-au prezentat 11 copii, cu vârste cuprinse între 1-12 ani, care, in urma testului rapid de gripă, au fost diagnosticaţi cu gripa de tip A şi B. Copiii prezentau febră foarte mare, cefalee, unii şi vărsături.

De asemenea, un tânăr de 20 de ani care a ajuns la spitalul din Buzău a fost diagnosticat cu gripă de tip B în urma testului rapid.

Din cauza stării grave în care se aflau, patru copii au fost transferaţi la Spitalul ”Victor Babeş”, din Capitală.

Alţi patru copii şi adultul au fost internaţi la Buzău, în Secţia de boli infecţioase, iar ceilalţi 3 au primit tratament la domiciliu, cu recomandarea de a reveni dacă starea lor se înrăutăţeşte.

Luni, DSP Buzău a dispus efectuarea unei dezinfecţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, fiind decise şi alte măsuri care să prevină răspândirea gripei.

Din cauza numărului foare mare de prezentări la UPU Pediatrie din acest week-end şi în urma confirmării prin test rapid a gripei în cazul a 11 copii şi un adult, s-a luat decizia ca astăzi să se facă o dezinfecţie aero micro floră şi de suprafeţe la Urgenţe Pediatrie. De asemenea, s-a luat decizia ca personalul medical şi pacienţii suspecţi de gripă să poarte echipament de protecţie, respectiv masca. În ceea ce priveşte secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie, vizitele au fost suspendate”, a declarat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

gripa

Citeste si: Ce e bine sa bei iarna: cum iti mentii imunitatea crescuta

Citeste si: Adevărul despre gripa aviară! Acum s-a aflat: Se transmite sau nu la om?

Citeste si: Alerta! Gripa porcina a ucis un barbat din Hunedoara. Care sunt simtomele gripei AH1N1

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate