Albert Bourla, şeful Pfizer, susţine că în curând ne vom întoarce la normalitate: "Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv"

,
Albert Bourla

Șeful companiei Pfizer, Albert Bourla.

[Sursa foto: playtech.ro]

Albert Bourla a făcut noi declarații despre evoluția pandemiei de coronavirus. Directorul companiei Pfizer a spus ce se va întâmpla cu vaccinul.


In articol:

Șeful companiei Pfizer, Albert Bourla, susține că actualul val de infectări ar trebui să fie ultimul cu restricții și că în curând ne vom putea întoarce la o viață normală.

Directorul companiei Pfizer a explicat și cum va continua să circule virusul Covid în următorii ani.

Albert Bourla

Șeful companiei Pfizer, Albert Bourla.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Europa riscă să se confrunte cu o dublă pandemie. Un nou virus se răspândește cu rapiditate în țările europene

Albert Bourla susţine că în curând ne vom întoarce la normalitate

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a spus luni că, deși „scenariul cel mai probabil” este că noul virus va mai circula mulți ani de acum încolo, crede că actualul val de infectări este ultimul care va impune restricții și este optimist cu privire la evoluția situației epidemiologice.

Citeste si: Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru persoanele care au peste 16 ani! Măsura a fost introdusă în Franța

De asemenea, Bourla a precizat la o televiziune franceză, eficacitatea vaccinurilor dezvoltate de compania pe care o conduce și a spus că oamenii vor avea în continuare nevoie de doze booster.

"Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni. Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea (n.r. vaccinului) în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună”, a subliniat Albert Bourla.

„Vom putea în curând să ne reluăm viața normală”

Albert Bourla este optimist cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus și susține că în curând ne-am putea întoarce la o viață normală, fără restricții, așa cum era înainte de pandemie.

"Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală.

Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru cei care au peste 18 ani! Măsura va fi introdusă în Austria și vor fi aplicate sancțiuni pentru cine nu o respectă

În afară de vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech, compania Pfizer a anunțat în luna decembrie că a dezvoltat un tratament care reduce spitalizarea și decesul cu 90% în cazul categoriilor de persoane vulnerabile. Pastila Paxlovid a fost autorizată în regim de urgență de către Agenția Europeană pentru Medicamente și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Albert Bourla spune că un vaccin Omicron va fi gata în martie

Albert Bourla a mai spus că vaccinul va viza și celelalte variante care circulă. El a precizat că încă nu este clar dacă este sau nu necesar un vaccin Omicron sau cum va fi folosit. Bourla mai spune că Pfizer va avea câteva doze pregătite, deoarece unele țări doresc ca acesta să fie gata cât mai curând posibil.

„Acest vaccin va fi gata în martie. Noi [începem] deja să fabricăm unele dintre aceste cantități cu risc.”, a declarat Bourla la emisiunea „Squawk Box” de la CNBC.

„Speranța este că vom obține ceva care va avea o protecție mult, mult mai bună, în special împotriva infecțiilor. Protecția împotriva spitalizărilor și a bolilor grave este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale. Atâta timp cât ai, să zicem, a treia doză.”, a declarat luni Albert Bourla.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 26 mai 2022. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Un nou report de peste 1,12 milioane de euro la Loto 6/49

Cioloș scoate la iveală nemulțumirile din partid! Ungureanu: ‘Cioloș a mai dat o țeapă și la PNL. Pare că și USR își ia țeapă cu el’

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Înălţarea Domnului 2022. Ce tradiții se respectă de Înălțarea Domnului anul acesta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies