Ajutoare de 1,8 milioane lei pentru români! Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească

Author: Diana Tilă

Ajutoare de 1,8 milioane lei pentru români! Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească

Sursa: PixaBay

Românii vor primi noi ajutoare de la stat. Iată despre ce persoane este vorba!

Guvernul a transmis că anumite categorii de români vor primi bani de la stat. Oficialii au aprobat miercuri, 24 mai, acordarea de ajutoare de urgență în valoare de 1,8 milioane lei pentru sprijinirea a 423 de familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

Citește și: Românii care vor primi 480 de lei lunar. Statul acordă un nou ajutor financiar

Ajutoare de 1,8 milioane lei pentru români! Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească

În acest context, 423 de familii și persoane singure care au nevoie de ajutor în urma unor incendii, alunecări de teren, persoanele care au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, vor beneficia de bani din partea statului.

Așadar, 75 de familii și persoane singure, care au nevoie de bani în urma incendiilor, vor primi 471.500

de lei. 13 familii, care au nevoie de ajutor în urma alunecărilor de teren, vor primi 42.500 de lei. 335 de familii și persoane singure, care au probleme grave de sănătate sau care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, vor primi 1.353.500 lei.

Citește și: Se dau 1.450 de lei de persoană! Cine primește banii? Klaus Iohannis a promulgat legea

"Ajutoare de urgență de peste 1,8 milioane lei pentru sprijinirea a 423 de familii și persoane singure cu probleme sociale grave 

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.867.500 lei pentru sprijinirea a 423 de familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate în urma unor incendii, alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, astfel:

- 471.500 lei pentru 75 de familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea;

- 42.500 lei pentru 13 familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de alunecări de teren, din județele Buzău, Dâmbovița și Gorj (cutremur);

Salarii mai mari pentru bugetari și pensii majorate pentru militari de la 1 ianuarie 2023. Ce alte idemnizații ar putea crește de anul viitor

- 1.353.500 lei pentru 335 de familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale", se arată în comunicatul transmis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Veste bună pentru români: A fost anunțată data când intră cei 250 de lei pe cardurile de alimente