Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București

,

Poliţia Capitalei a declarat că agentul care a accidentat-o mortal pe Raisa nu mergea să predea Educaţie rutieră în şcoli.


In articol:

Conform Antena3.ro, agentul de poliție care a accidentat-o mortal pe Raisa se îndrepta către Școala Gimnazială nr.13 din București, pentru a preda cursuri de educație rutieră elevilor. Însă, Poliția Capitalei spune că nu este acesta adevărul.

Citeste si: Tatăl Raisei, fetița spulberată pe trecerea de pietoni, mesaj pentru polițistul vinovat: "O să plătească"

Agentul care a accidentat-o mortal pe Raisa verifica măsurile COVID în şcoli

Inițial autoritățile au declarat că agentul de poliție era în timpul programului și că mergea să ducă „o citație”. Vineri, la o zi după tragicul eveniment, șeful poliției Capitalei Bogdan Berechet a declarat că atâta timp cât un polițist este la program, el este „în misiune”.

"Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă ”, a spus chestorul Berechet, vineri, într-o conferință de presă.

Citeste si: Cum a decurs conversația dintre polițistul care a lovit cele două fetițe pe trecerea de pietoni și dispecerii de la 112! „Ce să-i fac? E plină de sânge!”

După ce au apărut informații conform cărora agentul mergea în şcoli să-i înveţe pe elevi Educaţie rutieră, Poliția Capitalei a declarat că poliţistul nu se îndrepta spre vreo şcoală şi nici nu urma să ţină vreun curs. 

"Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la faptul că la momentul producerii evenimentului rutier, polițistul din cadrul Secției 5 Poliție se deplasa la o unitate școlară, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București dezminte acest aspect.

Din datele puse la dispoziție, până la acest moment, de către subunitatea de poliție, rapoartele polițiștilor și verificările efectuate de structura de control intern, a reieșit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui  plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru

prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ.

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației.

Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs.

La nivelul Poliției Capitalei structura abilitată sa desfășoare cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere.

Polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășoară activități de educație antiinfractională", se arată în comunicatul emis, luni, de Poliţia Capitalei.

Lucian Bode a avut luni prima reacţie în cazul accidentului. Ministrul de Interne a afirmat că regretă enorm această tragedie. Ministrul a anunţat că poliţistul nu mergea la o intervenţie.

"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de seriviciu, misiuni poliţieneşti. Era la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei, mai exact verifica la domiciliu anumite persoane. Nu executa misiune cu caracter de urgenţă.Legea este foarte clară. Tot ce înseamnă condiţii de tip prioritar are obligaţia cel care conduce o maşina a Poliţiei să circule cu prudenţă şi este scutit doar pe partea contravenţională, nu doar pe partea penală", a spus ministrul Lucian Bode.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Buletinele românilor se schimbă. Acestea vor avea CIP și semnătură electronică. Unii români le au deja

Gărzile Revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti / Iranienii se răzbună după ce grecii au reținut un petrolier iranian ca să îl predea SUA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vestea cea mare pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu documentele de muncă preluate de la întreprinderile care au falimentat după Revoluția din 1989

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies