AFLĂ: Ce este, de fapt, fericirea? 5 definiții ale fericirii pe care trebuie să le cunoști

,
ce este fericirea
Descoperă ce este, de fapt, fericirea[Sursa foto: unsplash]

CE ESTE FERICIREA? Deși pare o întrebare simplă și care își poate găsi răspunsul cu mare ușurință, în realitate, puține persoane reușesc să ofere un răspuns concret. Iată ce este, de fapt, fericirea.


In articol:

CE ESTE FERICIREA? De-a lungul anilor, o mulțime de persoane au încercat să găsească cel mai potrivit răspuns pentru această întrebare. Astfel, nu e de mirare că au apărut o mulțime de definiții și citate despre fericire, unele dintre ele inspirate, altele mai puțin.

Descoperă ce este, de fapt, fericirea și cum ar putea fi definită aceasta.

CE ESTE FERICIREA? Cele mai interesante definiții ale fericirii

CE ESTE FERICIREA? Dacă ar fi să luăm în calcul definiția din Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX) atunci fericirea ar putea fi privită drept o stare de mulțumire sufletească, un sentiment apărut în împrejurări favorabile. Cu toate acestea, discuția despre fericire este mult mai complexă, având în vedere că fiecare individ se poate raporta într-o manieră diferită la ea. Ce este, de fapt, fericirea? Oricât au încercat filozofii și gânditorii să găsească cea mai bună definiție, în realitate, fericirea capătă valențe diferite în funcție de fiecare persoană în parte. Practic, motivele de fericire sunt mereu altele și dacă pentru un anumit individ a fi fericit înseamnă să petreacă timp alături de familie, altul își poate găsi fericirea în lucruri, călătorii sau în urma obținerii unui anumit job, iar lista exemplelor poate continua.

CE ESTE FERICIREA? Ei bine, fericirea reprezintă un sentiment de bucurie foarte puternic și este asociată, de cele mai multe ori, cu evenimentele importante din viața unei persoane sau cu diferite realizări. În momentul în care un om este fericit, acest lucru este vizibil, având în vedere că are o stare de spirit foarte bună, zâmbește și este foarte deschis. Conceptul de fericire este unul cât se poate de subiectiv și asta pentru că diferă de la o persoană la alta. 

Martin Seligman, un cercetător care a studiat ideea de fericire a ajuns la concluzia că, în realitate, fericirea are la bază 3 elemente: plăcerea, integrarea şi semnificaţia. Practic, un om ajunge să fie pe deplin fericit în momentul în care are sentimente pozitive, poate interacționa cu cei din jurul său, iar acțiunile sale capătă sens și duc la obținerea unor rezultate spectaculoase, potrivit adevarul.ro.

CE ESTE FERICIREA? Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că, în cele mai multe dintre cazuri, fericirea este legată de persoane și nu de lucruri.

Mai exact, persoanele care sunt înconjurate de oameni dragi și care simt că aparțin unui anumit grup au mai multe șanse să fie fericite, comparativ cu oamenii care sunt singuri. 

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă, de fapt, expresia BFF? Iată care este adevărata semnificație

definitii fericire
Iată cum poate fi definită fericirea[Sursa foto: unsplash]

CE ESTE FERICIREA? 5 definitiții ale fericirii pe care trebuie să le știi

CE ESTE FERICIREA? Cei mai inteligenți oameni ai lumii au încercat să rezume ideea de fericire, astfel că au apărut mai multe definiții ale fericirii. Iată 5 dintre cele mai inspirate definiții ale fericirii:

1. „Fericirea cuprinde cinci părţi. O parte este a lua hotărâri bune; a doua este a avea simţuri bune şi sănătate trupească; a treia este reuşita în ceea ce întreprinzi; a patra-i reputaţia bună printre oameni şi a cincea bunurilor folositoare pentru viaţă.” (PLATON)

2. „Nu există nici fericire, nici nenorocire pe lume; există doar compararea unei stări cu cealaltă şi atâta tot. Doar cel care a simţit nefericirea cea mai cumplită e în stare să simtă cea mai mare fericire.” (ALEXANDRE DUMAS)

3. „Fericirea nu constă în a fi iubit. Fiecare fiinţă umană are iubire pentru ea însăşi, şi totuşi, sunt mii care trăiesc o existenţă damnată. Nu, faptul de a fi iubit nu-ţi aduce fericirea. Dar a iubi, aceasta este fericirea.” (HERMANN HESSE)  

4. „Credem că fericirea derivă dintr-un loc în care am fost odată fericiţi. Adevărul este că fericirea derivă din noi înşine.” (FRANZ SCHUBERT)  

5. „Dar e atât de dureros şi greu să nu crezi în fericire. Pentru cei mulţi, fericirea ajunge chiar un sens dat existenţei. Cu atât mai rău pentru ei. Fericirea nu poate fi cunoscută, valorificată şi stăpânită decât după ce te-ai îndoit de ea.” (MIRCEA ELIADE)

Citeste si: INTERESANT! Iată cum ne influențează cifra destinului nostru viața și personalitatea

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Urări, mesaje și felicitări de La mulți ani! pentru soț. Cum să îl impresionezi cu doar câteva cuvinte?

VIDEO/ Inundații devastatoare în Sicilia - Cel puțin două persoane și-au pierdut viața

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

// Prima zi de școală 2021 // Mesaje și SMS-uri cu încurajări pentru elevi în prima zi de școală

Cum te pregătești pentru prima întâlnire cu socrii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies