Aerul condiționat poate răspândi coronavirusul? Descoperirea făcută de specialiști. Ce putem face pentru a ne proteja?

,

Cele mai recente studii ale oamenilor de știință arată că noul coronavirus se poate răspândi prin intermediul aerului condiționat. Cum ne putem proteja?


In articol:

Pe măsură ce temperaturile cresc, folosirea sistemelor de aer condiționat va deveni o necesitate. Cercetătorii atenționează că aceste aparate ar putea răspândi coronavirusul.

Citeste si: Ce se intampla in aceste momente la granita Romaniei? Aproape 10.000 de persoane au intrat in tara in ultimele 24 de ore

Aerul condiționat poate răspândi coronavirusul?

Experții în sănătate și microbiologie de la Universitățile din Oregon și California au descoperit, în urma unui studiu, că majoritatea persoanelor își petrec aproximativ 90% din timp în interiorul unor clădiri, ceea ce crește riscul de infectare cu coronavirus, având în vedere interacțiunile dintre indivizi, atingerea anumitor suprafețe sau respirarea aerului contaminat.

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecți dacă mergi la cumpărături în această perioadă? Recomandările autorităților

Astfel, aparatele de aer condiționat ar putea crește riscul de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care specialiștii recomandă ca spațiile să fie aerisite prin deschiderea geamurilor.

Cu toate că pot exista anumite sisteme de filtrare a aerului, autorii studiului au descoperit că majoritatea virusurilor, inclusiv coronavirusul, sunt prea mici pentru a fi prinse de vreun sistem de filtrare, potrivit newsweek.com.

În cadrul unei alte cercetări, oamenii de știință din China au descoperit că aerul condiționat ar putea fi sursa transmiterii coronavirusului în cazul a trei familii din China.

Mai exact, aceștia ar fi fost diagnosticați cu COVID-19 după ce au servit masa la un restaurant care nu avea geamuri şi era aerisit cu un sistem de aer condiţionat.

Citeste si: Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Haltere a demisionat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus Italia - Ce aveau in comun oamenii care au murit. Studiu pe 18.641 de pacienti

BREAKING Echipa lui Florin Cîțu a câștigat pe linie

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Cu câte zile înainte de apariția simptomelor pot fi contagioși pacienții infectați cu coronavirus? Iată ce au descoperit oamenii de știință

Cum se va imparti Lumina de Paste si painea sfintita, dupa ce acordul MAI-BOR a fost modificat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies