Admitere școala de poliție 2022. Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs 2.880 de locuri. Când începe admiterea și în ce constau probele

Author: Amalia Georgescu

Pe 7 martie 2022 a început admiterea la școala de poliție 

Sursa: instagram Poliția Română

Începe admiterea la școala de poliție 2022. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că scoate la concurs 2.880 de locuri în anul 2022, precizând și data la care începe, de fapt, admiterea.

Ministerul Afacerilor Interne organizează admiterea în școlile postliceale de poliție în perioada 7 martie-27 mai 2022.

Într-un comunicat oficial, MAI a anunțat că sunt scoase la concurs 2,880 de locuri, acestea fiind distribuite în cele 6 unități de învățământ ale MAI care se ocupă cu pregătirea agenților de poliție, subofițerilor și maiștrilor militari. 

Când începe admiterea la școala de poliție 2022?

Admiterea la școala de poliție 2022 se va desfășura în perioada 7 martie-27 mai 2022. Pentru a se înscrie, cei interesați și care îndeplinesc toate condițiile pot depune cererea de înscriere în intervalul 7 martie-18 martie 2022.

În acest an, sesiunea de admitere la școala de poliție se va face în mai multe etape. Astfel, după depunerea cererii de înscriere, candidații trebuie să depună dosarul cu documentele solicitate până pe 27 martie 2022.

Cum se desfășoară admiterea la școala de poliție în 2022? Probele de concurs

Evaluarea psihologică va avea loc până pe 22 martie 2022.

Ulterior, candidații vor susține probele fizice, dar și evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală a candidaților.

Proba fizică se va desfășura în perioada 31 martie-6 aprilie 2022. În cadrul acestei probe, candidații vor fi notați cu note de la 5 la 10, iar cei care nu vor obține minimum nota 5 vor fi declarați „nepromovați”

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

În 2022 sunt schimbări și în ceea ce privește proba de evaluare a cunoștințelor. Aceasta va avea loc pe 9 aprilie 2022 și va consta într-un test grilă care va cuprinde subiecte de limba română (40%), subiecte de limba străină (15%), subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului (20%), dar și subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic (15%). Din oficiu va fi oferit un punctaj de 10%.

În intervalul 18 aprilie – 20 mai 2022 va avea loc examinarea medicală.

Rezultatele finale ale admiterii la școala de poliție 2022 vor fi afișate pe 27 mai 2022, la sediul unităților de învățământ, dar vor fi postate și pe site-urile oficiale ale acestora.

Citeste si: România iese din starea de alertă. Ce vom putea face începând cu 9 martie 2022

Românii pot spune adio cozilor pentru eliberarea cazierului judiciar. De anul acesta, poate fi eliberat și online

Câte locuri sunt scoase la concurs pentru școlile de poliție în 2022?

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial că sunt scoase la concurs 2,880 de locuri pentru admiterea în școlile postliceale din Ministerul Afacerilor Interne.

În România, există 6 unități de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari, astfel că cele 2,880 de locuri vor fi împărțite după cum urmează:

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri

Citeste si: Admitere școala de poliție 2022, schimbări radicale. Examenul va fi mai greu și vor fi introduse noi probe de concurs

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies