Adio, certificat verde la locul de muncă?! Klaus Iohannis s-a opus deciziei de a implementa certificatul Covid pentru angajați

,
”Adio” certificat verde la locul de muncă?!

”Adio” certificat verde la locul de muncă?!

[Sursa foto: PixaBay]

Certificatul Covid la locul de muncă ar putea fi de domeniul trecutului. Președintele Klaus Iohannis s-a opus deciziei de implementare a certificatului pentru angajați.


In articol:

Liderii coaliției au modificat proiectul prezentat de Alexandru Rafila, în ceea ce privește implementarea certificatului verde la locul de muncă, în așa fel încât să nu condiționeze accesul angajaților la locul de muncă.

Certificatul verde la locul de muncă ar putea deveni de domeniul trecutului

După mai multe dezbateri pe tema implementării certificatului Covid la locul de muncă, reprezentanții coaliției au luat o decizie. În urma unei ședințe la Cotroceni, unde a participat și președintele Klaus Iohannis, liderii coaliției au eliminat din proiectul de lege articolul care face referire la condiționarea accesului angajaților la locul de muncă fără acest document.

La scurt timp, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat modificările făcute, și a precizat că vechea formă a certificatului verde nu trece de CCR.

 "Eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) Pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc.", a declarat Ciolacu.

”Adio” certificat verde la locul de muncă?!

”Adio” certificat verde la locul de muncă?!

[Sursa foto: Facebook Iohannis]

La rândul său, președintele Klaus Iohannis nu ar fi fost nici el de acord cu introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, mai ales după ultimele proteste de la Parlament.

Citeste si: Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Anunţul ministrului Sănătății

Ce prevede proiectul propus de Alexandru Rafila?

Proiectul inițiat de Ministrul Sănătătății prevedea inițial ca angajații să nu se mai poată prezenta la locul de muncă fără certificatul Covid. Astfel, dacă nu erau trecuți deja prin boală, aceștia erau obligați să se vaccineze, ori să se testeze periodic.

”Adio” certificat verde la locul de muncă?!

”Adio” certificat verde la locul de muncă?!

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

În pofida modificărilor cerute de coaliția de guvernare și de președintele Klaus Iohannis, Alexandru Rafila își menține părerea în ceea ce privește proiectul de lege propus și nu este de acord cu eliminarea articolului din lege ce prevede certificatiul verde la locul de muncă.

Citeste si: Când se va impune certificatul verde la locul de muncă. Angajații vor primi vouchere pentru testare. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Când va fi introdus certificatul verde la locul de muncă

Explozia inflației riscă să ducă la tulburări sociale fără precedent: Guvernele unor state ar putea fi dărâmate de protestatari

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Când vine valul 5 al pandemiei în România? Nicolae Ciucă a făcut anunțul astăzi, 22 decembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies