Adevărul despre relația dintre Raed Arafat și mama sa. ,,Nu mă mai recunoștea, deci era complet absentă"

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 dec 2023, 00:40

,,Deci am fost acolo în vizită, am trecut pe la ea, dar nu mă mai recunoștea, deci era complet absentă"

Sursa: Captură KANAL D

În noua ediție de duminică a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, invitat a fost Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Invitat în ultima ediție a emisiunii  „40 de întrebări cu Denise Rifai”, moderată de prezentatoarea Denisei Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, Raed Arafat a răspuns tuturor întrebărilor la care românii își doreau un răspuns.

Citește și: Unde s-a născut Raed Arafat? Pasiunea pentru medicină l-a adus în România

Când a fost ultima dată când Raed Arafat a văzut-o pe mama sa?

Raed Arafat și-a petrecut copilăria într-un oraș palestinian Nablus, în nordul teritoriului de azi al Cisiordaniei, situat la aproximativ 63 km de Ierusalim, alături de familia sa. De-a lungul anilor, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu a dat atât de multe date personale legate de familia sa, însă sunt câteva detalii legat de aceasta pe care le-a făcut publice. 

Acesta are o soră ce este medic în Dubai, dar și un frate ce a rămas alături de mama sa în orașul în care familia a copilărit.

În anul 2017, Raed Arafat a declarat că mama sa are peste 80 de ani și locuiește într-o zonă rezidențială a orașului Nablus, dar și că o vede extrem de rar, chiar în anul 2008 a anunțat că nu a mai văzut-o de aproximativ 3 ani. 

În ultimii ani șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu a mai vorbit despre o posibilă călătorie în orașul natal, dar nici despre o revedere cu mama sa.

,,Din păcate pentru că a decedat. Acesta e motivul.", a declarat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: De ce nu și-a întemeiat Raed Arafat o familie? Motivul pentru care fondatorul SMURD nu are soție și copii

A vizitat-o pe mama sa cu un an înainte să se stingă din viață

Raed Arafat a plecat din țara lui natală la vârsta de 16 ani, atunci când a decis să plece în România pentru a învăța medicina, iar de-a lungul anilor, acesta a ajuns să revoluționeze medicina din țară, însă familia a început să îi simtă lipsa, vărul său spunând că ,,România l-a luat de

lângă noi.". Tatăl acestuia s-a stins în urmă cu câțiva ani, iar pe lângă sora și fratele lui, acesta o avea alături și pe mama sa, cu care încerca să vorbească cât mai mult la telefon, chiar dacă vizitele nu erau dese. 

Denise Rifai a vrut să știe când a fost ultima dată când a vizitat-o pe mama sa, ținând cont că acesta nu a mai plecat în țara sa natală, iar răspunsul acestuia a fost unul emoționant.

,,În anul înainte să decedeze. Deci am fost acolo în vizită, am trecut pe la ea, dar nu mă mai recunoștea, deci era complet absentă, nu mai recunoștea și din păcate, anterior, a decedat. Asta a fost ultima dată. 

Și acesta e și motivul de ce nu am mai mers în vizită acolo. O să mă duc, am mai mers în vizite oficiale, deci mai trec pe acolo, avem o colaborare foarte bună, cu Protecția Civilă palestiniană, unde încercăm să-i ajutăm, pregătim pentru ei ofițeri de protecție civilă, România este relație foarte bună, dar partea familială, din păcate, decedând mama a devenit un pic mai altfel.".

În cadrul acestei întrebări, Raed Arafat a spus și ce a învățat de la mama sa. ,,Era o persoană care era extrem de deschisă și este persoana care m-a înțeles și m-a sprijinit întotdeauna. Ea a crezut în mine în faptul că ce vrea să-l facă trebuie să-l facă. Acest lucru a fost foarte important și era foarte încăpățânată, încăpățânarea mea de la ea vine. Dacă își punea ceva în cap să facă, îl făcea, acesta era stilul ei, iar acest lucru l-am moștenit de la ea."

Citește și: Biografie și CV Raed Arafat: Cine este și cu ce se ocupă cel care a pus bazele SMURD în România

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!