Acte și documente necesare schimbării permisului auto în 2021

,
schimbare permis
Cum sa iti schimbi permisul

Permisul auto se poate schimba în cazul în care expiră termenul de valabilitate. În cazul schimbării numelui posesorului ori pierderii, deteriorării sau furtul permisului auto, înainte de expirarea teremenului de valabilitate, se eliberează un duplicat.


In articol:

Iată ce acte sunt necesare pentru schimbare permis, în 2021, în funcție de fiecare situație si ce trebuie sa faceti ca sa obtineti unul  nou.

Ce acte îţi trebuie când vrei să îţi schimbi permisul de conducere expirat

Dacă permisul tău auto a expirat, este nevoie să ştii că sunt necesare câteva acte, pentru a putea să conduci din nou legal.

Un lucru foarte important de reţinut este acela că permisul poate fi schimbat şi înainte, dar şi după data sa de expirare, astfel că românii pot scăpa uşor de situaţia inconfortabilă de a nu putea conduce.

Documente pentru schimbarea permisului auto

Îți trebuie o cerere schimbare permis. Aceasta se primește completată de la ghișeul de permise auto. Aceasta trebuie doar semnată

Mai ai nevoie de buletin sau carte de identiate a titularului, în original şi copie. Sunt necesare pentru că ele dovedesc că titularul actelor are reședința în România

Trebuie și dovada plăţii taxei pentru permisului de conducere, care este în valoare de 68 lei. Aceasta se poate achita numerar la ghișeu, odată cu depunerea restului de documente

Trebuie adus și permisul de

conducere, în original

Este necesară și o fișa medicală pentru schimbare permis auto. Acest document trebuie emis de o unitate medicală autorizată. Acest act trebuie adus în original, pentru ca el să ateste că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

Dacă este vorba despre un cetățean străin, este nevoie de mai multe acte, și anume: carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie.

Citeste si: Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Acte necesare schimbare permis auto pierdut sau în cazul schimbării numelui

În cazul pierderii, reţinerii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie să declare acest lucru pentru completarea în mod corespunzător a cererii de schimbare permis. În aceste cazuri, va fi eliberat un duplicat al permisului auto.

Tot un duplicat al permisului auto se cere și atunci când se schimbă numele.

Pentru permisele de conducere emise după data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi transmisă şi prin corespondenţă la adresa poştală sau adresa elecronică a Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor judeţean sau cel al Municipiului București. În acest caz este necesar să atașați celelalte acte necesare în copie sau scanate.

De asemnenea, dacă se solicită schimbarea permisului prin corespondență, în momentul ridicării noului permis de la ghișeu este nevoie și de actele originale după care s-a făcut copie sau care au fost scanate.

Citeste si: Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Cum se face programare pentru schimbare permis

Cei care doresc schimbarea permisului auto pot face programare online. Programarea se poate face accesând site-ul DRCPIV și completând datele necesare. Este important de menționat că programarea online pentru schimbarea permisului se respectă întocmai, așadar, orice întârziere va duce la pierderea programării.

schimbare permis
Acte necesare schimbare permis

Citeste si: Cum s-a intamplat accidentul in care a fost implicat ministrul Bode! Ancheta a fost preluata de Parchetul Militar

 

Citește-ne pe
Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in ultimul episod al acestui sezon din serialul “Pretul fericirii”, dezvaluiri incredibile, evenimente socante, intrigi spectaculoase in lupta...

Armata israeliană ar fi dezinformat pentru a atrage într-o capcană militanții Hamas: ascunși în tuneluri, au fost 'ciuruiți' de avioane

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

In Bucuresti nu mai sunt paturi libere la ATI! Prefectul Capitalei: "E o problema grava"

OFICIAL! Când se suspendă cursurile în școlile din București: anunțul făcut de Monica Anisie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies