Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

,

În 2021, plata pentru vigneta în Bulgaria se va face la fel de simplu ca și până acum. Vecinii noștri au implementat deja vigneta electronică, care poate fi plătită online.


In articol:

Bulgaria și-a schimbat vigneta încă din 2019, astfel că șoferii care vor să meargă la vecini nu mai sunt nevoiți să aibă lipit pe parbriz autocolantul care să demonstreze plata taxei. Și în 2021, vigneta va fi tot electronică, iar plata se poate face chiar și în avans, cu un tichet de tranzit sau cu un dispozitiv electronic de plată. 

De unde cumperi vigneta pentru Bulgaria 2021

Vigneta electronică este asociată numărului de înmatriculare al unei mașini, deci nu mai trebuie să lipiți nimic pe parbrizul mașinii dumneavoastră. Dacă vreți să treceți granița în Bulgaria, trebuie să știți că puteți cumpăra vigneta de oriunde și oricând doriți. În acest fel, nu veți mai fi nevoit să stați la cozi la vamă. 

Puteți obține vigneta pentru Bulgaria de pe site-ul web.bgtoll.bg, unde veți găsi un formular și în limba română. Când veți accesa site-ul, veți observa că pagina se va deschide în limba bulgară, dar în dreapta-sus aveți opțiunea de a selecta limba română sau limba engleză, după preferințe. 

Este bine de știut că puteți cumpăra vigneta pentru Bulgaria chiar și cu 30 de zile înainte de data de la care va fi valabilă. Dacă nu vreți să o achiziționați de pe acest site, o puteți face și cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil sau mai aveți și varianta unui terminal din benzinării. 

Cât trebuie să plătești pentru vignetă în Bulgaria

Prețul unei vignete pentru Bulgaria diferă, bineînțeles, de perioada de timp pentru care o achiziționați. De exemplu, dacă aveți nevoie pentru o săptămână, veți plăti 15 leva. Asta înseamnă 37 de lei. Iată mai jos toate prețurile pentru vigneta în Bulgaria:

  • un week-end: 10 leva - 25 de lei
  • o săptămână: 15 leva - 37 de lei
  • o lună: 30 leva - 74 de lei
  • 3 luni: 54 leva - 132 de lei
  • un an: 97 leva - 238 de lei

Dacă vreți vigneta în Bulgaria doar pentru un week-end, trebuie să știți că aceasta va fi valabilă de vineri, de la ora 12:00, până duminică, la ora 23:59. Oficialii bulgari se așteaptă ca statul să primească aproximativ 400 de milioane de euro doar din taxarea rutieră. Toți acești bani vor fi folosiți pentru a reface drumurile din Bulgaria. 

Din luna martie a acestui an, vecinii noștri au implementat și sistemul de taxare Toll Sistem, la fel cum a procedat și Ungaria. Cu ajutorul acestuia, puteți plăti un avans cu ajutorul unui tichet de tranzit sau printr-un dispozitiv electronic de plată. Acest sistem este valabil doar pentru autovehiculele care depășesc 3.5 tone.

 

Citește și:

Cum poți verifica disponibilitatea numerelor auto preferențiale online

GALERIE FOTO VIDEO - Polonezii au răbufnit: proteste MASIVE din cauza noii legi privind interzicerea avortului

Ce rețele de socializare mai există, în afară de Facebook

Care este rata de abandon școlar în România anului 2021

Pelerinaj cu 500 de persoane in Capitala, de Sf. Dumitrie cel Nou. Gabriela Firea a aprobat protocolul


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies