"Academia" infractorilor romani a intrat pe mana procurorii DIICOT. Gruparea isi pregatea membrii ca la facultate

Interlopii voiau sa devina mari specialisti in jafuri contracronometru. Tinta - magazinele exclusiviste.

Eleganti, imbracati la patru ace, cu palarii pe cap dar si cu pistoale la vedere, barbatii din imagine nu ezita sa le scoata pentru a ameninta angajatii magazinului in care tocmai au intrat. La doua secunde dupa ei, vine un al treilea individ care pare sa cronometreze toata actiunea. Imediat, apar alti 4 infractori. Unii au ciocane si bate iar altii au saci in mana. Intr-o secunda, se pun pe spart vitrinele cu obiecte pretioase in timp ce ceilalti strang tot ce gasesc. In tot acest timp, primii doi ameninta cu pistoalele angajatii magazinului. In mai putin de 60 de secunde hotii fura tot si parasesc incinta.

Acesta nu este un scenariu de film, ci modul de operare al unei grupari care se numeste „academia infractorilor”.

Gruparea este coordonata de un interlop din zona Moldovei: Adrian Botez zis Ţâţă. A devenit celebru dupa ce a fost eliberat din greseala in vara anului trecut, desi avea de ispasit o pedeapsa de 13 ani pentru tentativa de omor asupra lui Puiu Mironescu, alt cunoscut interlop. Acum, Botez care pusese bazele unei adevarate „universitati infractionale” recruta barbati din Piatra Neamt iar apoi „erau antrenati in imobile create special in acest scop", dupa cum a declarat Elena Hosu, sefa DIICOT

Organizarea perfecta culmina cu legea suprema: cea a tacerii.

In acest fel, cei peste 100 de cursanti ai „academiei de infractori” au pradat magazine de lux din toata Europa. Si-au ales tinte din Anglia, Italia, Austria, Germania. Au reusit sa fure marfa in valoare de 10 milioane de euro, bani pe care i-au investit in Romania in masini de lux bizare, case si bijuterii.

Procurorii le-au dat pana la urma de capat iar astazi au  dus la audieri 34 de suspecti. Au pus si sechestru pe bunurile lor.

##VIDEO136792##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate