„A murit într-o zi ca asta..” Dan Negru, dezvăluiri mai puțin știute despre un mare poet al României! La cine face referire prezentatorul

Autor: Laura Macovei

„A murit într-o zi ca asta..” Dan Negru, dezvăluiri mai puțin știute despre un mare poet al României! La cine face referire prezentatorul

Sursa: Dan Negru Instagram

Plouă în România. Plouă în București, iar Dan Negru a ieșit afară pentru a transmite un mesaj. Prezentatorul s-a fotografiat lângă o statuie.

Într-o zi ploioasă de miercuri, Dan Negru a transmis un mesaj pe rețelele sociale, în care vorbește despre un poet care poate a pus bețe în roate elevilor la BAC, însă unul pe care românii și-l vor aminti toată viața.

Dan Negru, dezvăluiri mai puțin știute despre un mare poet al României

Dan Negru îl consideră „vinovat” pentru vremea mohorâtă și ploioasă de astăzi pe nimeni altul decât George Bacovia, poetul recunoscut pentru creațiile sale sumbre și triste.

George Bacovia a murit la data de 22 mai 1957 și a trăit 76 de ani.

Citește și: Dan Negru, mesaj de Sf. Constantin și Elena: „Fără iubire se dărâmă..” Unde s-a fotografiat prezentatorul

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Plouă-n toată țara azi la cererea lui.

Bolnăvicios, neînțeles, slab la învățătură, corigent la română, la istorie, la matematică și geografie, a terminat liceul abia la 23 de ani, singuratic și izolat de ceilalți a învins mizeriile vieții.

„Viața e mai tare decât mizeriile ei”, a spus cu puțină vreme înainte să moară. Și-a murit într-o zi ca asta de 22 mai. Bacovia!” a scris Dan Negru pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor din țară

Potrivit accuweather.com, deși vremea caldă este prezentă la finalul lunii mai, instabilitatea termică continuă să se extindă în mai multe zone ale țării, dar va fi mai accentuată în zona de vest a țării unde vor fi așteptate averse torențiale, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului.

Citește și: Dan Negru, mesaj pentru Florin Piersic: „I-am făcut program în seara asta..” Ce l-a întrebat Florin Piersic, chiar de pe patul de spital

În București, cerul va fi înnorat, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor.