A început Săptămâna Patimilor. Ce trebuie să faci în Lunea Mare?

,

Săptămâna Patimilor, cunoscută și sub denumirea de Săptămâna Mare, este perioada de dinaintea Învierii Domnului. Ce trebuie să faci în Lunea Mare?


In articol:

Săptămâna Patimilor este o perioadă de post și rugăciune, timp în care credincioșii își amintesc de chinurile la care a fost supus Mântuitorul înainte de moarte.

Citeste si: E oficial: romanii pot lua lumina de Paste! Cum se va putea face acest lucru: anuntul autoritatilor

Fiecare zi a Săptămânii Patimilor are o semnificație aparte și sunt respectate diferite tradiții și obiceiuri.

A început Săptămâna Patimilor. Ce trebuie să faci în Lunea Mare?

Prima zi din Săptămâna Patimilor este Lunea Mare. În această zi se face pomenirea patriarhului Iosif, cel care a fost vândut de frații săi pe treizeci de arginți, lucru care s-a întâmplat ulterior și cu Iisus, vândut de Iuda. Sfântul Iosif a fost închis după ce a fost acuzat de desfrânare, dar în cele din urmă a fost eliberat și pus să conducă Egiptul.

Citeste si: Vremea se schimbă radical la început de săptămână. Ploi, lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării

Tot în Lunea Mare credincioșilor li se amintește de smochinul neroditor, blestemat de Iisus Hristos să se usuce pentru că nu avea rod. Acest gest simbolizează felul în care Dumnezeu poate arăta atât iubire, cât și dreptate, la judecata de apoi răsplătindu-i pe cei care au făcut lucruri bune și pedepsindu-i pe cei care au greșit

Conform tradițiilor, se spune că în Lunea Mare trebuie să înceapă curățenia de Paște. Este ziua din săptămână în care totul trebuie curățat, aerisit, spălat, astfel încât toate relele de peste iarnă să dispară. O superstiție veche spune că pe cei pe care Paștele îi prinde cu casa murdară, aceia vor fi blestemați.

Citeste si: Pot merge la cimitir în această perioadă? Răspunsul oficial

 

Citește și:

De ce nu ar trebui să mergem în vizită de Paște? Alexandru Rafila: "Reunirea familiilor, de Paște, poate să afecteze în primul rând..."

Paște 2020. Anunțul făcut de biserică. Cum vor lua credincioșii "Paştile" și ce trebuie să facă în seara de Înviere?

Cu cât se așteaptă ciobanii să vândă mieii de Paște

Se INCHID scolile! Numarul de cazuri a explodat in Romania

Horoscop, marți, 22 septembrie: Vești bune pentru multe zodii!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies