5000 de persoane au participat la un concert în plină pandemie de coronavirus. Ce s-a întâmplat la o lună de la eveniment?

,
Primele concluzii după ce 5000 de persoane au participat la un concert-test
Primele concluzii după ce 5000 de persoane au participat la un concert-test[Sursa foto: unsplash]

Oamenii sunt dornici să revină la viața normală, fără restricții, iar autoritățile fac tot felul de teste pentru a vedea în ce măsură acest lucru este posibil. Ce au descoperit la o lună după ce 5000 de persoane au participat la un concert?


In articol:

De mai bine de un an, orice eveniment care implică participarea unui număr mare de persoane a fost interzis, astfel că oamenii nu au mai putut merge la concerte, spectacole, teatrele și cinematografele au fost închise, iar despre petreceri nici nu a putut fi vorba.

Acum, autoritățile caută soluții pentru a le permite oamenilor să revină la viața normală, mai ales că la nivel mondial se desfășoară campaniile de vaccinare anti-Covid-19. Ce au anunțat autoritățile din Barcelona după ce au organizat un concert-test cu 5000 de persoane?

Primele concluzii după concertul organizat în plină pandemie de coronavirus. Ce s-a întâmplat cu cei 5000 de participanți?

În urmă cu o lună, guvernul spaniol a fost de acord cu organizarea unui concert la care să participe 5000 de persoane, totul din dorința de a testa dacă astfel de evenimente pot fi din nou organizate în condiții de siguranță. La concertul care a avut loc în luna martie, participanții au fost nevoiți să respecte reguli stricte. Mai exact, aceștia au purtat măști de protecție pe toată durata evenimentului, iar înainte de concert, toți participanții au fost testați pentru COVID-19. Astfel, doar persoanele care au primit un rezultat negativ la testele rapide au putut participa la concert.

Acum, autoritățile au putut trage primele concluzii după eveniment.

Informațiile oficiale arată că, deși cele 5000 de persoane nu au ținut cont de distanțarea socială, niciuna dintre ele nu s-a infectat cu noul coronavirus. La două săptămâni după concert, toți participanții au fost testați, iar rezultate au ieșit negative.

Citeste si: Klaus Iohannis a dezvăluit totul! Când începe marea relaxare? Președintele României a tras un semnal de alarmă către populație: ”Dacă nu ne vaccinăm, vom purta masca și vom avea restricții în continuare”

Experții medicali care au monitorizat concertul au anunțat că niciun participant nu s-a infectat cu COVID-19
Experții medicali care au monitorizat concertul au anunțat că niciun participant nu s-a infectat cu COVID-19[Sursa foto: unsplash]

Acesta nu este singurul studiu de acest gen, ci au fost organizate mai multe experimente, iar în luna decembrie a anului

2020 a mai fost organizat un concert cu 500 de persoane, iar atunci, rezultatele au arătat că utilizarea măștilor de protecție și testarea înainte de eveniment au fost măsurile prin care a putut fi prevenită infectarea cu noul coronavirus.

Studiile sunt îmbucurătoare, iar specialiștii speră ca datele obținute să îi determine pe reprezentanții autorităților să renunțe la restricții și să permită organizarea unor astfel de evenimente la care să participe un număr mare de persoane. 

Citeste si: Cîțu anunță "revenirea la normalitate" de la 1 iunie: "Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mesajul transmis de Klaus Iohannis cu doar câteva zile înainte de Paște: „Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri!” Când va fi ridicată starea de alertă?

Fost președinte de stat care va face pușcărie pentru ultraj la adresa justiţiei

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Vesti bune pentru bucuresteni! Rata de incidenta a scazut sub 3,5 la mie! Ce se intampla cu restrictiile de weekend? Prefectul capitalei a facut precizari importante!

Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies