5 filme cu Paul Newman la care să te uiți. Actorul cunoscut pentru rolul său în ,,The Sting” ar fi împlinit 97 de ani

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 ian 2023, 09:00

Paul Newman a fost celebru pentru privirea sa răpitoare și pentru aspectul său ce le făcea pe admiratoare să roșească, iar acestea sunt 5 filme la care trebuie să vă uitați.

Paul

Newman și-a început cariera în anul 1953, iar pe parcursul acesteia a reușit să câștige numeroase premii, însă în anul 2008, acesta a decedat după o luptă cu o boală incurabilă. Iată 5 filme cu Paul Newman la care să te uiți.

Citește și: Filme cu Geena Davis pe care trebuie să le vedeți cu cei dragi. Actrița împlinește astăzi 67 de ani

Filme cu Paul Newman în rol principal

The Sting

Acțiunea filmului are loc în anul 1936, atunci când doi escroci păcălesc, din greșeală, curierul unui gangster. Unul dintre cei doi escroci nu scapă cu viață, însă celălalt încearcă din răsputeri să îi răzbune moartea prietenului său. Acesta se aliază cu Henry Gondorff pentru a îi oferi gangsterului una dintre cele mai mari escrocherii de care

a avut parte în viața sa.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Citește și: În ce filme a jucat actorul Julian Sands, dat dispărut după o drumeție în munți?

The Hustler

"Fast" Eddie Felsoneste este un iscusit jucător de biliard,

cu o mândrie ce va ajunge să facă viața din ce în ce mai grea. Așa se întâmplă când acesta decide să îl provoace pe  "Minnesota Fats" la un meci de biliard, pe o sumă foarte mare de bani, însă Eddie nu are noroc, așa că va ajunge să piardă toți banii, rămânând astfel falit și fără manager. Eddie încearcă să își recapete dorința de a juca biliard, însă mândria sa îl distruge.

Bert Gordon, un manager extrem de dur, îi oferă lui Eddie șansa de a îl reprezenta, iar din dorința de a se schimba și a se proteja de el însuși, acesta acceptă oferta și ajunge să învețe o lecție importantă.

Cat on a Hot Tin Roof

Producția cinematografică este ecranizarea unei celebre piese a dramaturgului Tennessee Williams. Acest film spune povestea unui patriarh înstărit, Big Daddy, ce se află pe patul de moarte. Acesta suferă de cancer și știe că această aniversare va fi ultima la care va fi în viață, așa că cei doi fii, Brick și Gooper, au venit alături de familiile sale pentru a celebra ultima aniversare a bătrânului. Însă atmosfera este una încărcată, mai ales pentru fiecare membru al familiei vrea să îi moștenească averea de milioane a patriarhului, mai puțin de fiul lui cel mic, care este și cel pe care îl favorizează.

Citește și: 5 filme cu Kevin Costner pe care trebuie să le vedeți. Actorul împlinește frumoasa vârstă de 68 de ani

Filme cu Paul Newman în rol secundar

Message in a Bottle

Theresa Osborne încearcă să se pună pe picioare după ce a avut parte de un divorț complicat. Aceasta își dorește să îl crească mai bine pe fiul său, lucrând ca documentarist. Theresa și-a făcut un nume de femeie hotărâtă, calmă, pe care te poți baza, în spatele căreia se află o femeie dezamăgită, ce nu mai vrea să lase un bărbat să o rănească. Fiul acesteia era plecat la tatăl său, iar în timpul unei plimbări pe plajă, femeia descoperă o sticlă ce conținea un mesaj, semnată cu litera G. Aceasta îl va căuta pe autor, iar de acolo se va contura o frumoasă poveste de dragoste.

Incredibil. Cum arata Sophia Loren la aproape 90 de ani. Toti au ramas cu gura cascata

Silent Movie

Producția cinematografică atunci în atenția publicului un regizor faimos ce decide să se întoarcă la Hollywood pentru a readuce filmele mute. Un producător decide să îi dea o șansă, însă cu condiția de a convinge vedete să apară în film. Acesta va reuși să convingă mai multe nume cunoscute ale cinematografiei, mai puțin un mim, ce va spune singura replică din întregul film.

Citește și: 3 filme de comedie cu Jim Carrey pe care nu ai cum să le ratezi

Sursa: Facebook Paul Newman Legacycinemagia.ro

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.