32 de țări în care Starlink a devenit funcțional. În România serviciul costă 529 lei pe lună

,
tari Starlink functional

Țările în care Starlink a devenit funcțional  

[Sursa foto: unsplash]

Serviciul de internet prin satelit Starlink vine în strânsă legătură cu compania aerospațială Space X, deținută de Elon Musk. Iată cele 32 de țări în care Starlink a devenit funcțional.


In articol:

Starlink a fost creat pentru a oferi utilizatorilor internet de cea mai bună calitate și cea mai mare viteză prin intermediul sateliților. În prezent există peste 1.500

de sateliți, iar sursele spun că până în anul 2025, alți 12.000 vor fi lansați. Starlink a fost creat acum 6 ani, iar primul prototip a fost lansat pe orbită în anul 2018.

În ce țări a devenit Starlink funcțional? 

Pe site-ul oficial al Starlink se găsește o hartă pentru a îi ajuta pe cei interesați să afle dacă serviciul de internet este deja valabil în țara lor sau în cât timp este acest lucru posibil. Pe lista țărilor ce se pot bucura deja de inovația internetului sunt Germania, Franța, părți din Brazilia, Australia, Canada sau USA.

Țări precum Irak și Egipt vor putea profita de internetul de calitate superioară abia din 2023, în timp ce Finlanda și Norvegia încă nu au ajuns pe lista de așteptare.

Space X are timp, până devine valabil în toate țările, să scape de controversele pe care a început să le provoace. Astronomii au adus spre cunoștință faptul că numărul ridicat de sateliți pe care miliardarul i-a trimis în spațiu pot deteriora, în urma furtunilor geomagnetice, sistemele de transmisie și telecomunicații, rețelele electrice, precum și sistemele globale de navigație, potrivit unui articol de pe site-ul playtech.ro.

tari Starlink functional

Starlink, folositor pentru cei care trăiesc în zone izolate, fără semnal

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Elon Musk răspunde strigătului de ajutor al Ucrainei. Ce a făcut patronul Tesla

În România trebuie să plătești 529 de lei pentru a avea „Internet de la Elon Musk”

Hardware-ul costă 3.200 lei, iar transportul se plătește separat, adăugând la suma inițială încă 410 lei. Pe lângă aceste costuri ridicate, abonamentul lunar pe care fiecare abonat trebuie să îl plătească se ridică la suma de 529 de lei/lună. La început, suma de 529 de lei este achitată pentru a rezerva produsul, similar cu modul de funcționare al altei companii deținute de Elon Musk, Tesla, conform site-ului mobilissimo.

Starlink susține că acest serviciu de internet este folositor pentru cei care locuiesc în zone izolate, cum ar fi cabanele sau zone unde internetul prin cablu nu este la fel de eficient ca cel din zonele urbane.

Citeste si: Elon Musk stă în chirie. Care este motivul pentru care și-a vândut cele 7 case din California: Nu”trăieşte ca un miliardar”, ci uneori ”sub pragul sărăciei”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este Mykhailo Fedorov, tânărul care luptă online împotriva Rusiei. Este omul de bază al lui Volodimir Zelenski și a obținut victorii importante până acum

SUA oferă opt elicoptere în mod gratuit Cehiei, după ajutorul oferit de cehi către Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce spun experții despre implantul cerebral Neuralink al lui Elon Musk. Aspectul care îi înspăimântă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies