3 obiective turistice în apropiere de Viscri, satul unde Regele Charles al III-lea are o casă

Author: Bianca Vidoi

3 obiective turistice în apropiere de Viscri, satul unde Regele Charles al III-lea are o casă

Sursa: Facebook Viscri Biserica Fortificata - Patrimoniul Unesco

Satul Viscri se află în comuna Bunești și a ajuns să fie cunoscut după ce Regele Charles al III-lea a decis să își achiziționeze o casă acolo.

Satul Viscri a rămas blocat în timp, iar turiștii pot vei să viziteze numeroase obiective turistice, printre care se numără și casa pe care Regele Charles al III-lea a achiziționat-o.

Citește și: Regele Charles al III-lea a ajuns în România! Programul monarhului britanic

Descoperă frumusețile naturale din împrejurimile satului Viscri

Satul Viscri este unul dintre cele mai cunoscute din țara noastră, după ce Regele Charles al III-lea a decis să achiziționeze o casă în acest sat autentic românesc ce se află în județul Brașov.

Acest sat se află face parte din Patriomoniul Mondial UNESCO și este poziționat între Brașov și Sighișoara, la 8 km de drumul european E60, cu acces din localitatea Bunești.

Satul Viscri ascunde numeroase obiective turistice pe care le puteți vizita, printre care se numără și biserică fortificată săsească, ce se află și ea în patrimonial mondial UNESCO. Această biserică a fost construită din piatră de râu și nisip, fiind construită de comunitatea germană, în secolul XIII.

Acest ansamblu este format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane și turn de poartă. 

Cetatea Rupea poate fi văzută în apropierea satului Viscri, aflându-se la mai puțin de 30 de minute de mers. Această cetate atrage atenția turiștilor, aflându-se pe un vârf de deal, are o poveste de sute de secole, încă din anul 1324, atunci când sașii au folosit fortificația drept punct de refugiu în timpul atacurilor.

Cetatea este formată din 3 nivele, Cetatea de Sus, Cetatea de Mijloc și Cetatea de Jos, ce pot fi diferențiate prin intermediul construcțiilor diferite, specifice secolelor în care au fost construite.

Complexul Geologic Racoș este un alt loc ideal de vizitat în drumul vostru spre satul Viscri, un loc unde puteți observa diferite minuni naturale, precum Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt sau Vulcanul Stins, care este vulcanul care are cea mai recentă activitate din țara noastră.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

Citește și: Vizita Regelui Charles al III-lea în România: Ce program are Regele Marii Britanii?

Cum a ales Regele Charles al III-lea să-și achiziționeze o casă în Viscri

Regele Charles al III-lea a ales să își achiziționeze o casă în România, în anul 2006, locuință ce a ajuns să fie deschisă publicului, fiind una dintre principalele atracții turistice prezente din Transilvania. Primul moment în care Regele Charles al III-lea s-a îndrăgostit de România a fost în anul 1998, atunci când a călcat pentru prima oară în Transilvania.

În acel moment, regele a fost absolut fascinat de toate peisajele pe care zona aceea le are de prezentat și a urmat ca în anul 2006 să achiziționeze mai multe mai multe proprietăți, printre care și locuința sa din satul Viscri. Casele pe care le-a cumpărat au fost renovate, iar în prezent, acestea pot fi închiriate turiștilor.  

Locuri de vizitat in septembrie. Romania sau strainatate? Tu alegi

În anul 2015, acesta a înființat o fundație cu scopul de a păstra și proteja patrimoniului arhitectural al țării noastre, astfel că unele dintre aceste case au fost introduse în patrimoniul UNESCO. 

Citește și: Regele Charles al III-lea, vizită în România la scurt timp după încoronare! Motivul pentru care Monarhul va veni fără Regina Camilla

Surse: impact.ro, libertatea.ro