3 filme geniale regizate de Emir Kusturica

,
filme regizate de Emil Kusturica

Cele mai interesante filme regizate de Emil Kusturica 

[Sursa foto: PixaBay]

Emir Kusturica este unul dintre cei mai apreciați regizori pentru felul său unic de a aborda diferite subiecte sensibile, de aceea filmele sale sunt diferite și geniale.

Filmele regizate de Emir Kusturica i-au adus acestuia numeroase premii cu care se poate lăuda.

Citește și: 4 filme cu Scarlett Johansson. Interpreta lui „Black Widow” e una dintre cele mai frumoase actrițe de la Hollywood

Filme regizate de Emir Kusturica

filme regizate de Emil Kusturica

3 filme geniale regizate de Emir Kusturica

[Sursa foto: unsplash]

Pisică alba, pisică neagră

Producția cinematografică este o comedie cu o multitudine de situații întortocheate și unice, un porc care mănâncă cu poftă un Trabant, jafuri, povești de dragoste care vor avea un final fericit.

Matko este un băiat mai rebel care trăiește la malul Dunării împreună cu fiul său, Zare. După o afacere în care acesta a crezut, dar din nefericire nu a funcționat, Matko a rămas cu datorii către cel mai important mafiot din zonă.  Matko are o soră mai mica ce vrea cu disperare să se căsătorească, iar Matko decide ca fata și fiul ei să își lege destinele, dar Zare are alte planuri.

Care va fi finalul poveștii?

Citește și: 4 filme celebre cu Meg Ryan

On the Milky Road

Acțiunea se petrece în timpul războiului. În fiecare zi, un vânzător de lapte trece linia frontului, călare pe un măgar, păcălind gloanțele pentru a putea duce mult așteptatele bidoane pline soldaților. Acesta avea mare noroc și își făcea drumul în fiecare dimineață, iar după se întorcea la frumoasa sa soție, însă liniștea se cutremură atunci când apare în peisaj o femeie din Italia ce îi dă lumea peste cap.

Așa începe o poveste de dragoste interzisă, dar intensă, ce îi va purta pe cei doi într-o multitudine de aventuri fantastice. Nimic nu îi mai desparte acum, dar chiar așa este?

All The Invisible Children

Această producție cinematografică este formată din 7 povești din viața copiilor din ziua de azi, cum sunt privați, după caz, de fantezie, fericire, securitate materială, integritate fizică, dragoste părintească, sau de un viitor. Milioane de suflete sunt exploatate și lipsite de drepturi. Acest film este un semnal de alarmă pentru milioane de suflete ce se luptă cu foametea și lipsa drepturilor.

Citește și: 3 filme regizate de Martin Scorsese pe care nu trebuie să le ratezi

Câte premii a câștigat celebrul regizor

Emir Kusturica s-a născut la data de 24 noiembrie 1954 și a urmat cursurile prestigioasei Academii de film FAMU din Praga. Debutul său în lumea cinematografică a fost realizat cu filmul produs în regia sa în 1981, „Do You Remember Dolly Bell?”, care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de film de la Veneția.

În anii studenției acesta a regizat filmul „When Father Was Away On Business”, în anul 1985 acesta a fost premiat cu un Palm d’Or la festivalul de film de la Cannes a fost nominalizat la categoria cel mai bun film străin pentru premiile Academiei Americane.

Citește și


Anul 1989 a fost unul plin de premii, mai ales pentru filmul „Time of the Gypsies”, dar și pentru primul său film de debut american, „Arizona Dream”, ce a fost premiat cu un Urs de Argint la festivalul de film de la Berlin. De-a lungul carierei sale filmele acestuia i-au adus 10 premii.

Citește și: Program TV „Infidelul”. Vezi online live episodul 33, subtitrat în limba română VIDEO. Volkan primește o nouă lovitură

Surse: cinemagia.ro, financiarul.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cutremur puternic în Turcia urmat de 70 de replici: cel puțin 50 de persoane au fost rănite

Guvernul va îngheța pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari

Cutremur puternic în Turcia urmat de 70 de replici: cel puțin 50 de persoane au fost rănite

Calendar Ortodox 24 noiembrie 2022: Ce sărbătoare e în calendarul bisericesc? Dezlegare la ulei și vin în Joia din Postul Crăciunului 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies