3 alternative la căminele studențești. Unde poți să locuiești fără costuri mari dacă faci facultate într-un alt oraș

,
cazare studenți

Unde pot sta studenții dacă nu vor să aleagă căminul studențesc

[Sursa foto: PixaBay]

Elevii ce au ales să meargă în alt oraș pentru facultate, nu aleg mereu căminele studențești ca loc de cazare în timpul anului universitar.

Locurile sunt limitate, condițiile lasă de dorit pentru prețul cerut, iar de cele mai multe ori, studenții aleg alternative mai ieftine pentru a se asigura că timpul petrecut în facultate va fi de neuitat.

Citeste si: Salarii de 9.000 de lei in România. Ce presupune jobul și ce trebuie să știi să faci pentru a-l obține

„Cât costă” viața de student la cămin

cazare studenți

Cât dau studenții pentru a sta la căminele studențești

[Sursa foto: PixaBay]

Studenții ce aleg să stea la cămin deoarece prețurile sunt mai accesibile trebuie să știe că anul acesta majoritatea centrelor universitare din țară, taxa de cazare la căminele studențești au crescut.

Academia de Studii Economice sau la Universitatea de Științe Agronomice din București au crescut taxele căminelor studențești cu 100 de lei din cauza facturilor care sunt din ce în ce mai mari.

Universitatea din București a crescut prețurile taxelor de cazare la căminele studențești cu 10 lei, iar în funcție de confortul pe care studenții îl doresc prețurile sunt cuprinse între 160-190 de lei, pentru studenții la buget și între 260-310 lei, în cazul studenților la taxă.

Politehnica nu a mărit taxele de cazare la căminele studențești, studenții vor plăti 250 de lei pe lună pentru un loc.

Citeste si: Cazare mai scumpă în căminele studențești. Universități din România au mărit taxele din cauza facturilor mari la utilități. Noile costuri stabilite

Ce alternative există la căminele studențești

cazare studenți

Alternative pentru căminele studențești

[Sursa foto: PixaBay]

Căminele private din țară au costuri mai mici și condiții mult mai bune. În ultimii ani, căminele private au devenit mult mai căutate în rândul studenților, fiind cea mai bună alternativă de înlocuire a căminelor de stat. Prețurile sunt accesibile, iar condițiile sunt asemănătoare cu cele de la hotel. Studenții pot opta pentru intimitate totală și pot sta singuri într-o camera sau garsonieră sau pot alege o variantă mai ieftină și în care locuiesc cu un coleg de cameră. Prețurile unei camera într-un cămin privat încep de la suma de 150 de euro pe lună.

O variant mai puțin folosită, dar mai ieftină decât cea de mai sus este reprezentată de închirierea unei camera dintr-un apartament în care locuiește deja cineva, respective proprietarul. Prețurile pentru o cameră în gazdă în București sunt sub 100 de euro, în funcție de zonă, de îmbunătățirile din apartament și de dimensiunile lui. Aceasta este cea mai bună variant din punct de vedere financiar, dar nu cea mai folosită de către studenți.

Ultima opțiune este cea de închiriere a unei garsoniere sau a unui apartament, iar pentru ca această variant să fie mai prietenoasă cu buzunarul studenților, această chirie se poate împărți cu încă o persoană pentru a reduce cheltuielile.

Prețurile chiriilor au crescut în ultimii ani, iar în prezent chiria pentru o garsonieră costă în jur de 250 de euro. Iar în cazul în care chiria este plătită de două persoane, costurile vor fi de 125 de euro, de persoană.

Citeste si: Teste antidrog în școli și universități. În ce condiții ar putea verifica polițiștii dacă elevii și studenții au consumat droguri

Surse: libertatea.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Horoscop chinezesc vineri, 30 septembrie 2022: Zodiile care vor vedea adevăratele intenții ale celor care-i înconjoară! Un adevăr trist iese vineri la iveală

Ungaria vrea să înlocuiască gazul rusesc cu gaz african: O astfel de conexiune ar permite Ungariei să se elibereze de dependența de gazul rusesc

Horoscop chinezesc vineri, 30 septembrie 2022: Zodiile care vor vedea adevăratele intenții ale celor care-i înconjoară! Un adevăr trist iese vineri la iveală

Un medic rezident din București a câștigat 6.300 de lei la “Jocul cuvintelor cu Dan Negru” “Mă bucur că există oameni ca tine!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies