3 activități extrașcolare care îi vor ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile și talentele

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 dec 2023, 05:20

3 activități extrașcolare care îi vor ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile și talentele

Sursa: PixaBay

Cei mici își împart timpul între școală și timpul petrecut pentru rezolvarea temelor, astfel încât uită să se relaxeze sau să facă diferite activități extrașcolare, iar din această cauză îi pot lipsi câteva abilități de bază.

Activitățile extrașcolare sunt importante pentru cei mici deoarece acestea îi pot ajuta în dezvoltarea lor, dar și în descoperirea unor noi pasiuni ce pot fi utile pentru reducerea stresului în perioada școlară.

Citește și: COMPER 2023 Etapa a 2-a. Calendarul examenelor la Română și Matematică

Activități extrașcolare care dezvoltă abilitățile și talentele la copii

Există diferite activități extrașcolare pe care cei mici le pot practica, însă părinții își pot dea seama care sunt potrivite pentru cei mici, în funcție de pasiunile lor sau de atenția specială pe care o au asupra unei materii sau a unei activități. Activitățile pe care acesta le face trebuie să îl ajute să se relaxeze după o zi obositoare de școală și trebuie să îi dezvolte pasiunile pentru a le practica cu bucurie și implicare.

Iată care sunt activitățile extrașcolare care îi vor ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile și talentele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sporturile

Sportul, dar în special mișcarea este recomandată copiilor pentru o dezvoltare cât mai sănătoasă. O activitate sportivă, realizată de 2, aproximativ 3 ori pe săptămână îi poate învăța pe cei mici disciplina, îi ajută să fie mai sociabili, să lucreze în echipă și să înțeleagă ce înseamnă corectitudinea. Sportul poate să întărească imunitatea, previne obezitatea și ajută la dezvoltarea corectă a musculaturii. După o lungă zi în care elevii stau la școală, pe scaun, aceștia au nevoie de mișcare pentru a își forma o postură corectă.

Cursuri de limbi străine  

Cursurile de limbi străine, precum cele de engleză, franceză sau germană, sunt cele mai apreciate și preferate de părinții elevilor. Aceste cursuri îi ajută pe cei mici în viitor, cunoașterea unei limbi străine aducând mai multe oportunități celor mici, atât la școală, liceu, facultate sau chiar la locul de muncă. Cercetările arată că învățarea unei limbi străine stimulează capacitatea de rezolvare a problemelor, gândirea critică și capacitatea de ascultare, îmbunătățește memoria și concentrarea.

Cursuri de dans

Cursurile de dans sunt similare, ca și beneficii, cu sporturile, însă pe lângă îmbunătățirea sănătății, cursurile de dans îi formează pe cei mici din punct de vedere creativ. Pe lângă creativitate, cei mici vor învăța să fie mai încrezători în propriile puteri, grația, echilibrul. Cursurile de dans îi poate ajuta pe cei mici cu flexibilitatea, amplitudinea mișcărilor, forța fizică și rezistența copilului și pot îmbunătăți dezvoltarea cognitivă și emoțională. 

Citește și: Un copil de 3 ani a murit în timp ce se uita la desene animate. Micuțul era infectat cu „ucigașul tăcut”

De ce e important ca cei mici să aibă și activități extrașcolare

Școala este foarte importantă pentru cei mici, mai ales în primii ani, atunci când sunt învățați lucruri esențiale despre lumea care îi înconjoară, iar cu trecerea timpului, aceștia tind să fie foarte încărcați, mai ales atunci când încep să primească teme pentru timpul lor liber. 

Activitățile extrașcolare prezintă o multitudine de beneficii pentru cei mici, printre care: dezvoltarea relațiilor sociale, îmbunătățirea sănătății, dezvoltarea abilităților folositoare pe parcursul vieții lor, reducerea comportamentelor egoiste, învățarea muncii în echipă. Pe lângă aceste beneficii, cei mici reușesc să își dezvolte partea creativă a celor mici.

Citește și: Legea adopțiilor a fost votată în Senat. Aceasta va suferi mai multe modificări

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!