18 ianuarie, cea mai tristă zi din an! Ce înseamnă, de fapt, ”Blue Monday”

,
 Blue Monday
18 ianuarie 2021, Blue Monday, cea mai tristă zi a anului

Pentru mulți este un început de săptămână obișnuit, dar iată că astăzi are loc o ”mare sărbătoare”!


In articol:

Luni, 18 ianuarie, este Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului 2021. Titlul revine celei de-a treia zi de luni din fiecare an. A fost stabilită în 2005 și este un prilej de a reflecta asupra depresiei.

 Blue Monday 2021
18 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului acesta

Blue Monday 2021. Cea mai deprimantă zi a anului

„Blue Monday” sau „Lunea Albastră” este sărbătorită întotdeauna în a treia zi de luni al fiecărui an, fiind considerată a fi cea mai tristă zi.

Potrivit celor mai recente studii, până în anul 2030, depresia o să devină principala cauză a mortalității, informează Digi 24. Fenomenul s-a accentuat și mai mult în aceată perioadă, în care oamneii trebuie să se izoleze și să respecte restricțiile, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.  În Japonia, spre exemplu, în octombrie 2020, mai mulți oameni au murit în urma sinuciderilor decât din cauza infecției cu COVID-19, mai arată Digi 24. Sinuciderile s-au înregistrat în special în rândul femeilor, potrivit CNN.

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a fost interesat să găsească o formulă matematică prin intermediul căreia să descopere care ar putea fi cea mai deprimantă zi din an.

Formula prevede calcularea unor parametri clari, precum analizarea condițiilor meteorologice, nivelul datoriilor acumultate, ziua plății facturilor, numărul zilelor care s-au scurs de la Crăciun sau lipsa de motivație.

Citeste si: ATENȚIE! Cea mai TOXICĂ legumă din lume! Cu toții o folosim zi de zi

Luna ianuarie este o lună mai grea, deoarece potrivit specialiștilor, în această lună corpul urman se resimte după toate dulciurile și preparatele de la sărbătorile de iarnă, iar acum oamenii trebuie să-și reia viața obișnuită, să se întoarcă înapoi la lucru, să

facă în continuare bani și să-și îndeplinească toate obiectivele!

În acest an mai este adăugat un factor pe lista celor care ajută la formarea celei mai deprimante zi din an, iar acela este pandemia de coronavirus care în continuare îi afectează pe toți din multe puncte de vedere.

Un studiu, spre exemplu, a arătat că a treia zi de luni din ianuarie corespunde unui vârf de absenteism la locul de muncă, iar altul a evidențiat o creștere a numărului cererilor de divorț depuse în instanță.

 Blue Monday 2021
Teoria ”Blue Monday” a apărut în anul 2005 și îi aparține lui Cliff Arnall.

Istoria "Blue Monday"

Blue Monday a făcut parte dintr-o campanie publicitară lansată de o agenție de turism. Aceasta promova avantajele călătoriilor programate în luna ianuarie.

În 2014, o companie de băuturi a contrazis această teorie, anunţând că „Blue Monday” nu este în cea de-a treia zi de luni a anului, ci în prima zi de luni a anului. Această

zi, considera compania, este cea mai deprimantă, întrucât este prima luni la locul de muncă în noul an, potrivit Digi 24.

Citeste si: Ce semnifică, de fapt, când spargi o oglindă?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce trebuie să faci cu aghiasma imediat după ce aduci de la biserică

STUDIU Românii aruncă mâncarea la gunoi: Ce găsesc firmele de sabritate în tomberoane

Demisie de răsunet în Guvern! Premierul Florin Cîțu a încercat să acopere rușinea

Cand pica Pastele ortodox si cel catolic in 2021

HOROSCOP 2021! Cum va arăta noul an pentru fiecare zodie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies