Ce semnifică, de fapt, când spargi o oglindă?

,

Când spargi o oglindă, se spune că nu este deloc semn bun și că ghinionul te va urmări mult timp. Dar oare această superstiție este adevărată? Mai jos veți afla ce înseamnă, de fapt, dacă vi se întâmplă să spargeți o oglindă.


In articol:

Încă de când eram copii, ni se spunea că nu este deloc bine dacă spargem o oglindă. Superstițiile legate de acest lucru au fost transmise din generație în generație și toată lumea știe că urmează să se întâmple ceva rău dacă spargem acest obiect. 

Oglinda spartă, 7 ani de ghinion

Chiar dacă suntem superstițioși sau nu, trebuie să recunoaștem că am auzit de atâtea ori ce lucruri rele se vor întâmpla dacă spargem o oglindă, încât, fără să vrem, am început să și credem. Încă din cele mai vechi timpuri se credea că oglinda are puteri magice, pentru că reușea să reflecte o imagine. De aceea, nu era semn bun dacă o spărgeai. 

De asemenea, mulți considerau că datorită acestui obiect, se poate privi în viitor. Dacă se spărgea oglinda, acest lucru însemna că destinul celui care a spart-o va fi afectat iremediabil. Și în țara noastră se crede că dacă spargi o oglindă, vei avea 7 ani de ghinion. 

Ca să eviți acest lucru, se spune că este bine să îngropi cioburile în pământ.

De asemenea, te poți duce cu un ciob la un mormânt și să-l atingi cu bucata spartă de oglindă. Poți să pisezi foarte mărunt toate cioburile și atunci, la fel, se consideră că ghinionul nu te va mai urmări. 

Superstiții legate de oglinzi

Pe lângă cei 7 ani de ghinion care te așteaptă dacă spargi o oglindă, în popor se mai considera și că urmează să moară un membru al familiei din casa în care s-a spart oglinda.

Și mai dramatic este dacă o oglindă se sparge singură. Se crede că va urma un eveniment tragic. 

De asemenea, în momentul în care moare cineva, în camera respectivă toate oglinzile trebuie să fie acoperite. Oamenii cred că dacă nu se face acest lucru, sufletul persoanei decedate va rămâne blocat în oglinzi. Tot semn rău este și dacă te privești într-o oglindă și chipul tău este luminat de o lumânare.

Se crede că vei muri în curând. 

Nici copiii mici, aflați în primul an de viață, nu trebuie să se privească în oglindă. Se spune că vor fi urmăriți de ghinion. 

Cu toate acestea, oglinda nu este văzută numai ca aducătoare de vești rele. Sunt și momente în care aceasta poate fi de bun augur. De exemplu, atunci când un bărbat și o femeie se privesc pentru prima dată într-o oglindă, vor avea o căsătorie extrem de fericită. 

Se mai crede că dacă o femeie vrea să vadă imaginea bărbatului cu care se va căsători, tot ce trebuie să facă este să stea în fața unei oglinzi și să se pieptene, în timp ce mănâncă un măr. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bogdan Urucu a fost eliminat de la Survivor Romania 2021! Primele declaratii ale fostului Razboinic

Aproape 700.000 de doze de Pfizer ajung în România: unde vor fi distribuite

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Emoții uriașe în consiliul de eliminare! Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Cinci concurenți s-au aflat în pericol de eliminare

Raluca Dumitru a început să plângă atunci când i-a auzit vocea: „Te iubesc, iubirea mea!” Abia a mai putut vorbi de emoție!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies