10 august protest. Avertisment pentru protestatari de la Ministrul de Interne

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, i-a avertizat pe cei care se vor aduna pe 10 august în Piaţa Victoriei.


In articol:

Evenimentele de acum un an nu vor mai avea loc, spune acesta.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a avut un mesaj pentru cei care se vor aduna pe 10 august în Piaţa Victoria: să facă acest lucru „în mod paşnic, în mod legal”. Fifor a dat asigurări că noul comandant al Jandarmeriei are capacitatea de a gestiona în mod corect şi transparent desfăşurarea evenimentelor.

Îi îndemn pe toţi cei care vor participa la manifestaţiile din 10 august să o facă în mod paşnic, să o facă în mod legal”, a declarat Mihai Fifor la Palatul Victoria. El a adăugat că dreptul de a protesta este categoric un drept fundamental al cetăţeanului, „un drept pe care îl respectăm”.

Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal şi fără incidente, desfăşurarea evenimentelor”, a mai declarat ministrul.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe 10 august 2018, la amplul protest antiguvernamental, când forţele de ordine au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene, pentru evacuarea Pieţei Victoria. Aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse ulterior la Parchetul General, dar ancheta nu nu a fost nici până în prezent finalizată. La un an după aceste evenimente, un nou protest este anunţat sâmbătă, 10 august, de la ora 16:00, în Piaţa Victoriei.

sursa: capital.ro

Citeste si: Momente de panica in casa "Puterea dragostei"! Ella se confrunta cu probleme de sanatate! Afla cum va reactiona Jador si ce i se va intampla concurentei, MAINE, intr-o editie incendiara "Puterea dragostei", de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D!

Citeste si: Roxana, sarut neasteptat cu o fosta colega de la "Puterea dragostei"? Iata cum au fost surprinse cele doua tinere!

Citeste si: Ella, acuzata de Bianca si Jador ca flirteaza pe ascuns cu Livian! Iata ce secrete de culise au iesit la iveala despre cei doi si cum a reactionat concurenta!

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies