10.000 lei pentru o categorie de români. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie îndeplinite

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 09 iun 2023, 18:13

10.000 lei pentru o categorie de români. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie îndeplinite

Sursa: PixaBay

Guvernul a decis să acorde un nou ajutor românilor. Iată cine va beneficia de 10.000 de lei.

UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) a elaborat un proiect pe care l-a depus miercuri, 7 iunie, în Parlament, care prevede un ajutor financiar pentru cultivatorii de căpșuni.

Citește și: Salarii mai mari pentru o serie de bugetari! Cine primește mai mulți bani?

10.000 lei pentru o categorie de români. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie îndeplinite

Potrivit proiectului depus de UDMR, producătorii de căpșuni vor putea beneficia de un ajutor financiar în valoare de 10.000 lei per hectar, doar dacă cultivă căpşuni pe o suprafaţă de cel puțin 0,3 hectare sau pe o suprafaţă destinată cultivării în spaţii protejate de cel puţin 500 mp.

De asemenea, cei care vor beneficia de bani trebuie să obțină o producție de cel puţin 5.000 kg/ha de pe aceste suprafețe şi comercializarea de cel puţin 3.000

kg/ha până la data de 1 noiembrie a anului în curs. 

Citește și: Vești bune pentru o categorie de români! Vor avea salarii majorate. Este oficial!

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

„Potrivit proiectului de lege, producătorii de căpșuni care își desfășoară activitatea ca persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice şi cooperative agricole ar urma să beneficieze de sprijin financiar în valoare de 10.000

lei/ha, în măsura în care cultivă căpşuni pe o suprafaţă de cel puțin 0,3 hectare sau pe o suprafaţă destinată cultivării în spaţii protejate de cel puţin 500 mp. O altă condiție, care trebuie îndeplinită este obţinerea producţiei de cel puţin 5.000 kg/ha de pe aceste suprafețe şi comercializarea de cel puţin 3.000 kg/ha până la data de 1 noiembrie a anului în curs. Producţia de căpşuni are o importanță semnificativă pentru agriculturi locali nu numai în Satu Mare, ci şi în multe părţi ale Transilvaniei.
Generează locuri de muncă, stimulează comerţul local şi implicit contribuie la dezvoltare rurală”,
a declarat deputatul UDMR din județul Satu Mare, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, conform comunicatului de presă al Uniunii.

Deputatul UDMR a mai spus că „sprijinirea producătorilor de căpşuni printr-o schemă de ajutor de stat poate contribui la susţinerea acestui sector vital”.

„Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în anul 2021 la nivelul întregii ţării s-au înfiinţat căpşuni pe o suprafaţă de doar circa 2.000

ha. Statisticile arată că tendinţa de scădere a producţiei de căpşuni a fost în medie de 100 de hectare pe an în ultimii 7 ani”, a completat el.

Se dau bani de la stat: Elevii care au obținut note maxime la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională vor primi bani din partea statului. Despre ce sumă este vorba?

Citește și: Voucherul de 2.000 de lei va fi majorat cu 50%. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Scopul acestui proiect de lege este de a reduce exporturile de căpşuni în România şi de a stimula cultivarea autohtonă de căpşuni.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, în calitate de prim for sesizat, iar decizională este Camera Deputaților va vota inițiativa legislativă în calitate de for decizional.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!