Vești bune pentru o categorie de români! Vor avea salarii majorate. Este oficial!

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 08 mar 2024, 04:35

Vești bune pentru o categorie de români! Vor avea salarii majorate. Este oficial!

Sursa: Pexels.com

Se măresc aceste salarii în luna iunie. Iată cine se va bucura de mai mulți bani! 

Ministerul Muncii a transmis că personalul din sănătate și asistență socială și din apărare, ordine publică și securitate națională se va avea salariul majorat. Mărirea va fi stabilită în funcție de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Citește și: Mii de cadre medicale, în Piața Victoriei. Angajații din Sănătate au ieșit în stradă, deoarece vor salarii mai mari

Vești bune pentru o categorie de români! Vor avea salarii majorate. Este oficial!

Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care completează articolul I din OUG nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile personalului prevăzut în Anexa nr. II- Familia ocupațională de funcții bugetare "SĂNĂTATE ŞI ASISTENŢĂ SOCIALĂ" din Legea-cadru nr.

153/2017, se stabilesc la nivelul celor prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Citește și: Se dau 500 de lei de persoană! Marcel Boloș a anunțat cine sunt beneficiarii

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cei care se vor bucura de majorarea salarială fac parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele. Executivul a luat această măsură pentru a elimina diferențele salariale dintre cei menționați anterior și personalul cu studii superioare.  

Totodată, angajații din asistență socială vor avea parte de salarii mărite. Mai ales că, acest domeniu se confruntă cu lipsa personalului de specialitate.

Tot de la 1 iunie cresc și soldele și salariile de funcție ale personalului prevăzut în Anexa nr. VI- Familia ocupațională de funcții bugetare "APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ" din Legea-cadru nr. 153/2017 care se stabilesc, de asemenea, la nivelul celor prevăzute pentru anul 2022.

Prin aceste majorări se urmărește eliminarea neregulilor salariale, având în vedere că pentru o parte a personalului din Anexa nr.

VI a fost deja atins nivelul soldelor și salariilor de funcție prevăzut de Legea-cadru pentru anul 2022, prin adoptarea OUG nr. 168/2022.

Citește și: Veste bună pentru acești români! Luna aceasta vor avea mai mulți bani. Iată cine sunt beneficiarii și despre ce sumă este vorba

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!