Mii de cadre medicale, în Piața Victoriei. Angajații din Sănătate au ieșit în stradă, deoarece vor salarii mai mari

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 iun 2023, 14:09

În cazul în care nu vor obține ceea ce își doresc, începând cu data de 1 iulie, vor începe greva generală

Sursa: Pexels.com

După profesori, angajații din Sănătate au ieșit în stradă, cerând salarii mai mari. În jurul orei 12:00, sute de cadre medicale se strânseseră în Piața Victoriei.

După câteva zile de grevă japoneză, mii de cadre medicale au anunțat că vor ieși în stradă, lucru ce s-a întâmplat, astăzi, 8 iunie, pentru a cere salarii mai mari și nu numai.

În țara noastră, sindicaliștii din Educație, din Poliție și din Sănătate își cer drepturile, în același timp.

Cadrele medicale au ieșit în stradă. Sindicaliștii din Sănătate cer salarii mai mari

Asistente și brancardieri au ieșit în stradă, în Piața Victoriei, pentru a cere salarii mai mari, dar și deblocarea posturilor din sistem, pentru ca mai multe persoane să se poată angaja.

Conform angajaților din Sănătate, în cazul în care nu vor obține ceea ce își doresc, începând cu data de 1 iulie, vor începe greva generală. Dacă va începe greva, o treime din sistemul medical va fi blocat.

Protestatarii cer actualizarea salariilor la nivelul salariilor din anul curent, cel puțin pentru personalul auxiliar și pentru asistenți. Mai mult decât atât, cer ca normele de hrană și sporurile să fie actualizate și ele și să nu mai fie raportate la anul 2018.

Citește și: Grevă profesori 8 iunie 2023: Merg sau nu joi elevii la școală?

Protestatarii cer deblocarea posturilor din Sănătate, lucru ce a fost anunțat, astăzi, 8 iunie, în ședința de Guvern, iar Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că, săptămâna următoare, vor fi deblocate 14.000 de posturi.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Alexandru Rafila anunță purtarea discuțiilor permanente cu sindicaliștii

Ministrul Educației a anunțat că, în fiecare zi, poartă discuții cu reprezentanții sindicatelor, pentru ca problema să se rezolve cât mai curând și pentru ca oamenii să nu aibă de suferit.

„Ne întâlnim în fiecare zi cu reprezentanţii sindicatelor. Şi azi-dimineaţă am avut întâlnire cu reprezentanţii SANITAS.

Încercăm să găsim soluţii încât să nu se pună problema unei greve generale în sectorul sanitar şi acest protest al lor să fie un semnal pentru toată lumea, sigur, şi pentru noi, că trebuie rezolvate anumite probleme.

Cele pe care putem să le rezolvăm acum le vom rezolva într-un timp foarte scurt, altele probabil că necesită aprobarea noii legislaţii în domeniul salarizării care să elimine anumite inechităţi salariale”, a precizat Rafila, la Parlament.

„E jale” Jador s-a arătat revoltat în urma unei mărturisiri surprinzătoare din partea surorii sale mai mici

Citește și: BAC 2023: Ce schimbări aduce greva profesorilor? Anunț pentru elevii care trebuie să susțină examenul de Bacalaureat

Mai mult decât atât, acesta a anunțat că o parte din cereri au fost rezolvate și urmează ca și celelalte să fie soluționate. Alexandru Rafila susține că greva japoneză în care au intrat cadrele medicale este un semnal de alarmă puternic, iar Ministerul Sănătății trebuie să soluționeze aceste probele cât mai repede.

 

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.