// Ziua internațională a berii 2021 // Când se sărbătorește anul acesta berea în întreaga lume

,
Ziua internațională a berii
Ziua internațională a berii[Sursa foto: pexels.com]

Ziua internațională a berii se sărbătorește în fiecare an. Iată când se serbează ziua internațională a berii în 2021.


In articol:

Ziua internațională a berii se sărbătorește în 2021 în data de 6 august. Această sărbătoare, ce face parte din acele zile internaționale ciudate sau zile internaționale funny, are loc în prima vineri din august în fiecare an.

Este o zi foarte bună pentru relaxare, pentru consum de bere între prieteni. După ce în 2020 sărbătoarea nu a avut cum să aibă loc, decât în familie, din pricina restricțiilor cauzate de pandemia de Covid 19, anul acesta e de așteptat ca terasele și barurile să fie pline, existând o dorință uriașă în rândul oamenilor de a sărbători orice, mai ales ceva precum berea.

Ziua internațională a berii: Cum a apărut această sărbătoare

Ziua internațională a berii a apărut în anul 2007. Ideea i-a aparținut lui Jesse Avshalomov, care împreună cu mai mulți prieteni, a convins un patron de restaurant din California să declare această sărbătoare pe 5 august.

Ideea a fost rapid răspândită în întreaga lume, iar în 2008 a fost sărbătorită Ziua internațională a berii pentru prima oară.

Prima oară a fost o sărbătoare restrânsă, organizată în orașul american Santa Cruz, din California, însă ideea lui Jesse Avshalomov a fost îmbrățișată rapid de către împătimiți ai berii din întreaga lume, iar acum Ziua internațională a berii se serbează în peste 200 de orașe.

După sărbătoarea restrânsă din California, din 2008, anul următor evenimentul a fost popularizat și în Marea Britanie și în America de Sud.

Jesse Avshalomov
Jesse Avshalomov, cel care a avut ideea sărbătoririi berii la nivel mondial[Sursa foto: Facebook Jesse Avshalomov]

Citeste si: Sarbatoare importanta, luni, 2 august 2021. Este praznuit un mare Sfant Mucenic, facator de minuni! Rugaciunea care se rosteste in perioada de post!

Ziua internațională a berii: Cum a ajuns să fie sărbătorită în întreaga lume

Ideea unei Zile internaționale a berii, care a fost a lui Jesse Avshalomov, un specialist în marketing din San Francisco (California), a fost răspândită pe plan mondial datorită site-ului creat, www.internationalbeerday.com.  Site-ul a fost creat în 2011, iar ulterior mai multe idei de a promova evenimentul au avut succesul scontat.

A fost folosit un hashtag pe rețeaua de socializare Twitter, a fost creată o pagină de Facebook a evenimentului, iar aceste modalități de promovare, alături de altele, extrem de creative, au dus ca într-un timp scurt, în doar 4 ani de la apariția acestei idei să se ajungă, în 2011, la 276 de festivităţi organizate cu ocazia Zilei internaționale a berii, în 138 de oraşe din 23 de ţări din întreaga lume.

Berea se află pe locul trei în topul mondial al celor mai consumate băuturi, pe locul 1 fiind apa, iar pe locul 2 ceaiul. Berea este foarte populară și în România, iar anul acesta, după restricțiile generate de pandemia de Covid 19, este de așteptat ca Ziua internațională a berii să fie sărbătorită cum se cuvine și în țara noastră. Evenimentul va avea loc pe 6 august 2021.

Înainte de pandemia de Covid 19, care a dus la o scădere a pieței berii, cauzate de închiderea barurilor, pub-urilior și restaurantelor, și în țara noastră consumul de bere creștea. Potrivit datelor publicate la data de 15 aprilie 2020 de către Asociaţia Berarii României, piaţa berii din România înregistrase în 2019, înainte de pandemia de Covid 19, o creştere de 0,4%, până la 16,8 milioane de hectolitri. Consumul anual de bere pe cap de locuitor ajungea, astfel, în țara noastră la 86 de litri.

Citeste si: Care sunt schimbările care vor avea loc de la 1 august? Lista cu noile relaxări

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru un șezlong în Mamaia? Prețurile sunt usturătoare

Părinții elevilor care învață online vor avea zile libere plătite. Legea a fost adoptată în Senat

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Răsturnare de situație: Bani pentru cei care acceptă să se vaccineze. Despre ce sumă este vorba?

Berea artizanală şi avantajele ei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies