Ziua Îndrăgostiților 2023: Valentine's Day vs. Dragobete. Tradiții și obiceiuri

Author: Bianca Vidoi

Ziua Îndrăgostiților 2023: Valentine's Day vs. Dragobete

Sursa: Unsplash

Ziua Îndrăgostiților 2023: Luna februarie este considerată luna iubirii, asta deoarece se celebrează două sărbători ale dragostei, mai exact Dragobetele și Valentine's Day, iar acestea sunt tradițiile și obiceiurile fiecărei zile.

Ziua Îndrăgostiților 2023: Românii așteaptă cu nerăbdare Dragobetele sau Valentine's Day pentru a celebra iubirea

față de prieteni, de ei însuși sau față de persoana iubită, iar acestea sunt tradițiile și obiceiurile de care să țineți cont.

Citește și: Când se fac nunți în 2023. Zilele din an în care pot fi programate cununiile religioase

Ziua Îndrăgostiților 2023: Dragobete. Tradiții și obiceiuri

La data de 24 februarie, românii celebrează Dragobetele, mai exact dragostea, fiind

considerată sărbătoarea iubirii. Denumirea acestei sărbători are o semnificație aparte, Dragobete fiind fiul Babei Dochia, dar și cel ce aduce primăvara, patronul dragostei și al dispoziției bune.

Această sărbătoare este și una de întâmpinare a primăverii, iar din acest motiv, oamenii nu trebuie să cumpere sau să sacrifice animale în data de 24 februarie.

Pentru a te feri de furia lui Dragobete, românii nu trebuie să cârpească,

să coasă, să spele sau să calce. Curățenia în casă este singura activitate pe care românii o pot face, activitate ce le va aduce noroc, curățenia și ordinea aducând belșug, dragoste și spor pentru cei ce locuiesc acolo.

Există tradiții de care românii țin cont și pe care le practică în fiecare an pe data de 24 februarie. În dimineața de Dragobete, fetele își pun cele mai bune haine ale lor, începând căutarea

primelor flori ale primăverii. În cazul în care nu se găsesc, puteți să le cumpărați pentru a le agăța de icoane. Această tradiție se spune că le va ajuta pe fete să rămână mereu tinere și te va proteja și curăța de gelozie și gânduri rele.

Dacă ești împreună cu persoana iubită în această zi, fie și pentru câteva momente, se spune că veți fi împreună pe parcursul întregului an.

Citește și: Rochiile de mireasă prințesă, alegeri diafane pentru visul tău devenit realitate!

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Ziua Îndrăgostiților 2023: Valentine's Day. Tradiții și obiceiuri

Cu toate că românii celebrează dragostea pe 24 februarie, de Dragobete, o altă sărbătoare în care se celebrează iubirea este mai cunoscută, mai exact Valentine's Day, la data de 14 februarie. Valentine's Day este o sărbătoare ce se celebrează pe întreg globul, fiind diferite tradiții și obiceiuri, în funcție de țară.

Femeile din Japonia oferă ciocolată bărbaților speciali din viața lor, o ciocolată normală pentru prieteni, colegi sau șefi, iar ciocolate fine sau cu arome speciale pentru logodnic, iubit sau soț. Pe 14 martie, bărbații le vor întoarce femeilor acest favor, oferindu-le diferite atenții dulci.

În anumite regiuni din Marea Britanie, fetele își pun frunze de dafin sub pernă și mănâncă în ziua de 14 februarie doar ouă cu sare, pentru a își visa alesul în acea noapte.

În Italia, fetele nemăritate așteaptă cu nerăbdare dimineața de 14 februarie, moment în care acestea se vor duce la fereastră, asta deoarece se spune că se vor căsători cu primul bărbat pe care îl vor vedea sau cu cineva care seamănă cu acesta, chiar în perioada aceluiași an.

Există și câteva lucruri ce aduc ghinion în această zi. Pe data de 14 februarie, de Valentine's Day, nu trebuie să vă certați cu persoana iubită deoarece această dispută vă poate încheia relația.

Ziua Îndrăgostiților 2023: Povestea de mult uitată a Sfântului Valentin. Cine a fost, de fapt, acesta și de ce pe 14 februarie se sărbătorește iubire

Trebuie să fiți foarte atenți dacă purtați mănuși în această zi, în cazul în care veți pierde una, persoana ce va găsi perechea este cea care vă va fura inima.

Citește și: Mesaje de Dragobete 2022: Cele mai originale moduri de a-ți arăta dragostea prin SMS, Facebook sau pe Whatsapp

Sursa: libertatea.ro