Mesaje de 8 Martie 2023 / Ziua Internațională a Femeii 2023: Semnificația zilei de 8 martie

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 mar 2023, 19:24

Semnificația zilei de 8 martie

Sursa: freepik

Mesaje de 8 Martie 2023 / Ziua internațională Femeii 2023. Românii știu că la data de 8 Martie se sărbătoresc femeile din întreaga lume, însă sunt puțini cei ce știu care este semnificația din spatele acestei zile așteptate de toată lumea.

Mesaje de 8 Martie 2023/ Ziua Internațională a Femeii 2023.

Ziua Femeii se celebrează la data de 8 Martie în peste 60 de țări, iar aceasta este semnificația din spatele zilei în care celebrăm femeile și mamele.

Citește și: Felicitări de 8 Martie 2023 pentru femei: Mesaje și urări frumoase pentru această zi specială. La mulți ani!

Semnificația zilei de 8 martie

Ziua de 8 martie, adică cea în

care se sărbătorește Ziua Femeii și Ziua Mamei, are o istorie foarte lungă, ce începe chiar de pe vremea grecilor antici, ce o serbau în fiecare an pe Rhea, mama tuturor zeilor. O sărbătoare asemănătoare s-a mai sărbătorit în anul jurul anului 1800, în Anglia, acolo unde se celebra “Duminica mamei”. Această zi avea o zi specială în care se sărbătorea, mai exact în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui. 

Sărbătoarea a început să ia contur în Statele Unite ale Americii la data de 28 februarie 1909, atunci când Partidului Socialist American a decis să celebreze femeile. La un an de la acea decizie a americanilor, această zi a femeilor a fost preluată și în Europa. Prima dată la care s-a ținut Ziua Femeii a fost pe 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca și în alte câteva țări europene. 

Abia după Primul Război Mondial, în urma unei adunări generale din cadrul ONU, s-a stabilit ca Ziua Femeii să fie sărbătorită la data de 8 Martie. 

Citește și: Felicitări de 8 Martie 2023 pentru mama și bunica ta: ”Cele mai frumoase mesaje și urări. „1000 de flori parfumate și tot atâtea gânduri bune pentru o persoană deosebită. Îți doresc o zi specială, la fel ca tine”

Mesaje de 8 Martie 2023 pline de iubire pentru femeile din viața voastră

Ești cea mai bună persoană din această lume. Ești atât de grijulie și afectuoasă, atât de bună și iubitoare. Vreau si-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a trimis un înger în viața mea. Felicitări de 8 Martie!

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Aceasta lume este un loc mai fericit pentru ca Dumnezeu a creat o femeie inspiratoare ca tine. La mulți ani de 8 Martie!

Am fost crescut de o femeie extraordinară care m-a învățat să nu plâng niciodată și să mă ridic de fiecare dată când eșuez. Felicitări de 8 Martie!

Această viață nu are nicio existență fără un aliat puternic în chipul unei „Femei” în fiecare etapă a vieții, începând de la maternitate la soție, de la soră și în cele din urmă, fiică. La mulți ani tuturor femeilor din viața mea!

Totul începe cu o femeie. Viața începe cu o femeie. Cea mai mare dragoste dintre toate începe cu ea. Aprecierea și iubirea a tot ceea ce ne oferă femeile în fiecare zi este datoria noastră. Felicitări tuturor doamnelor!

Femeile sunt simbolul curajului, speranței și vieții. Să ne angajăm în această Zi a Femeii că vom face din lume un loc mult mai bun pentru ele.

De-a lungul istoriei, femeile au fost cea mai mare sursă de inspirație. Le-au fost dedicate atâtea poezii, cărți și picturi. Și nu a fost fără motiv, pentru că toate femeile dețin în ele un mister încântător care captează inimile bărbaților. Sărbătoare Fericită!

Îți doresc de Ziua Femeii multă fericire, multă sănătate, noroc și bucurie! 

Cum cumpărăm vechime în muncă? Care sunt condițiile și pașii pe care trebuie să îi parcurgem

Astăzi este Ziua Femeii, așa că permiteți-vă să fiți femeie pe deplin! La mulți ani!

Citește și: Calendar Ortodox 8 martie 2023: Ce sărbătoare este miercuri? Rugăciune puternică la vreme de boală și neputință

Surse: ziarulunirea.ro, vulping.ro

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?