Zile libere de la stat. Câte mini vacanțe mai au românii în 2021

,

Zilele libere de la stat se acordă, conform legii, și în 2021. Vestea proastă este că anul acesta, românii vor avea mai puține mini vacanțe, spre deosebire de 2020.


In articol:

15 sărbători legale sunt în 2021, dar, din păcate, opt dintre acestea vor pica în week-end. Asta înseamnă că cei care lucrează la stat nu vor mai avea la fel de multe mini vacanțe anul acesta.

Când e următoarea mini vacanță din 2021

Ca în fiecare an, persoanele care lucrează la stat au început cu o mini vacanță. 1 și 2 ianuarie sunt sărbători legale, iar anul acesta cele două zile s-au legat și cu 3 ianuarie, care a fost duminică.

Următoarea sărbătoare legală a fost pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române. A picat însă duminică, așa că angajații nu au mai beneficiat de liber, pentru că erau oricum acasă în week-end.

Și veștile proaste continuă pentru bugetari. Din cele 15 sărbători legale din 2021, 8 sunt în week-end, ceea ce înseamnă că vor fi mai puține mini vacanțe.

Următoarele zile libere legale vor avea loc de-abia în preajma Paștelui. Anul acesta, Sărbătoarea Învierii Domnului cade pe 2 mai. Astfel, cei care lucrează la stat vor avea zi liberă în Vinerea Mare, pe 30 aprilie, dar și pe 3 mai, în a doua zi de Paște.

Asta înseamnă că bugetarii vor beneficia de o mini vacanță de 4 zile atunci. Din păcate, 1 mai, când se sărbătorește Ziua Muncii și care este tot sărbătoare legală, cade sâmbătă.

Câte zile libere legale sunt în 2021

Luna iunie vine cu 3 zile libere de la stat: 1 iunie, când este Ziua Copilului, și 20 și 21 iunie, când se sărbătoresc Rusaliile.

Prima zi oficială de vară cade într-o marți, deci nu se poate lega cu week-end-ul precedent.

În schimb, românii vor avea 3 zile libere legate cu ocazia Rusaliilor. Prima zi din această sărbătoare este duminică, iar a doua luni. Bugetarii vor reveni astfel la muncă de-abia marți, pe 22 iunie.

Următoarea sărbătoare legală va fi pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Anul acesta cade însă într-o duminică.

În septembrie și în octombrie nu există zile libere legale, iar în noiembrie vom avea o singură sărbătoare, chiar în ultima zi, pe 30 noiembrie, când este Sfântul Andrei.

Această zi se leagă însă de 1 decembrie, Ziua Națională a României. În 2021, bugetarii vor beneficia în acea perioadă de doar două zile libere, marți și miercuri, deci nu și le vor putea lega de week-end.

Ultimele zile libere de la stat sunt, ca de fiecare dată, în perioada sărbătorilor de iarnă. În 2021, Crăciunul cade sâmbătă, astfel că bugetarii vor pierde atât prima zi, pe 25 decembrie, cât și pe a doua, 26 decembrie, considerată tot sărbătoare legală.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Gigi Becali, ocrotitorul săracilor! Tot mai mulți români caută cu disperare un leu pentru o pâine la poarta milionarului milostiv!

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Noul sezon “Mă numesc Züleyha”, din 2 februarie, de la ora 20:00, la Kanal D!

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul Fiica ambasadorului, Sancar nu renunta la Nare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies