Zile libere de Bobotează și de Sf. Ioan Botezătorul. Românii ar putea primi încă două zile libere în plus, în timp ce alte țări deja au zi liberă data de 7 ianuarie

Autor: Andreea Buinoschi

Zile libere de Bobotează și de Sf. Ioan Botezătorul. Românii ar putea primi încă două zile libere în plus, în timp ce alte țări deja au zi liberă data de 7 ianuarie

Sursa: PixaBay

Românii ar putea avea încă două zile libere, și anume, zilele de 6 și de 7 decembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, tacit.

Românii ar putea avea două zile libere în plus, după ce un proiect de lege în acest sens a fost, deja, adoptat de către Senat. Mai multe țări, inclusiv unele catolice, au liberă ziua de 7 ianuarie.

Românii ar putea avea două zile libere noi

PSD a propus ca zilele de 6 și de 7 ianuarie să fie zile libere, iar astăzi, 7 decembrie, Senatul a adoptat tacit această propunere legislativă care completează art.

139 din Codul Muncii.

Termenul de adoptare tacită a propunerii legislative s-a încheiat pe data de 30 noiembrie, iar aceasta a fost citită în plen de către Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului.

Inițiatorii proiectului au precizat faptul că, în mai multe țări, data de 7 ianuarie este zi liberă, iar acest lucru se aplică inclusiv unor țări catolice.

Citește și: Calendar Ortodox 8 decembrie 2022: Mare sfânt tămăduitor, sărbătoare joi pentru creștini! Rugăciunea care alungă toate necazurile și bolile cele cumplite

„În mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croaţia, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârşit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an. Pentru creştinii ortodocşi care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Naşterea Domnului”, au precizat, în expunerea de motive, cei care au inițiat proiectul, potrivit Agerpres.

Cipru, Ucraina, Rusia, Moldova, Georgia, Grecia și Belarus au zi liberă data de 7 ianuarie, iar votul final în acest sens urmează să fie dat de către Camera Deputaților, cea care va dezbate propunerea legislativă.

Luna ianuarie ar putea aduce cinci zile libere

Luna ianuarie a anului 2023 ar putea aduce cinci zile libere, dar doar trei dintre acestea ar pica în timpul săptămânii.

Acest lucru ar putea avea loc, dar doar dacă zilele de 6 și de 7 ianuarie vor deveni zile libere legale.

Zilele de 1 și de 2 ianuarie sunt libere, la fel și cea de 24 ianuarie, iar singurele care rămân sub semnul întrebării sunt cele două menționate anterior.

Citește și: Horoscop 2023 dragoste. Nativii zodiacului care vor avea parte de schimbări uriașe în plan amoros. Își vor întâlni sufletul pereche

Mai mult decât atât, data de 24 ianuarie pică marți, iar propunerea este aceea ca și data de 23 ianuarie să fie liberă, pentru ca să se creeze o punte între weekend și data de 24, așa cum s-a întâmplat între ziua de 1 decembrie, care a picat joi, și weekend.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!