Zi tristă pentru MApN. Ce se în aceste momente în toate unităţile militare din ţară

Author: Madalina Maftei
Zi tristă pentru MApN. Ce se în aceste momente în toate unităţile militare din ţară Foto(5)

Zi tristă pentru MApN. Ce se în aceste momente în toate unităţile militare din ţară

Sursa: MApN

Zi de doliu pentru Ministerul Apărării Naționale. În toate unitățile din țară și în cele din afara teritoriului național au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari care au pierit în dublul accident aviatic de seara trecută.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că astăzi au loc ceremonii militare și religioase în memoria celor opt militari  care și-au pierdut viața în dublul accident aviatic din Constanța.

Zi tristă pentru MApN. Ce se în aceste momente în toate unităţile militare din ţară

În urmă cu câteva momente, Ministerul Apărării Naționale a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj în memoria celor opt militari care și-au pierdut viața în dublul accident aviatic de la Constanța.

Totodată, au anunțat că au loc ceremonii militare și religioase de comemorare a celor opt soldați care au murit în misiune cu o seară în urmă.

”Zbor lin către stele!

Am pierdut, aseară, 8 români curajoși, 8 militari dedicați țării lor și misiunilor care le-au fost încredințate, 8 camarazi.

În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie.

Dumnezeu să-i odihnească!”, a scris Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook.

Citeste si: Cine era, de fapt, pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbușit în Constanța. Costinel Iosif Niţă a fost găsit mort

Cine sunt cei 8 militari care au murit în accidentul aviatic de la Constanța

Locotenent-comandor   Bogdan Florin,  pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

-Locotenent   Pătrașcu Sorin,  copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

-Maistrul militar   Banu Gelu,  angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

-Caporal   Lateș Cătălin,  operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.

-Sergent   Marinescu Ionuț,  personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.

-Maistru militar cls I   Carp Vlad,  39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Rusia, la un pas să piardă propriul ei război de dezinformare împotriva Ucrainei

-Maistru militar cls II   Bosoi Sergiu,  37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

- Căpitan Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. 

Citeste si: Mesajul președintelui Klaus Iohannis după dublul accident aviatic de la Constanța în care 8 militari au murit

 


Cookies