Zborurile cu aeronavele MiG-21 Lancer vor fi reluate la începutul săptămânii următoare, chiar dacă acestea urmau să fie scoase din funcțiune

,
aeronave-MiG-21-Lancer

Zborurile cu aeronavele MiG-21 Lancer vor fi reluate la începutul săptămânii următoare, chiar dacă acestea urmau să fie scoase din funcțiune

[Sursa foto: Forțele Aeriene Române]

MApN, Ministerul Apărării Naționale, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, relatează Biziday.ro, că, în baza unei hotărâri a CSAT, Consiliul Suprem de Apărare a Țării, zborurile cu aeronavele MiG-21 Lancer urmează să fie reluate pentru aproximativ un an.


In articol:

De asemenea, în baza aceleiași hotărâri, s-a aprobat memorandumul în ceea ce privește scoaterea din uz a aeronavelor MiG-21 LanceR și trecerea către alte aeronave, mai exact către F-16.

În momentul în care zborurile cu aeronva menționată au fost suspendate, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat faptul că s-a consultat cu partenerii și aliații care contribuie cu aeronave la executarea misiunilor de poliție aeriană”, iar concluzia la care a ajuns a fost c ă „se pot suplimenta capabilitățile aeriene în această perioadă”.

Mai mult decât atât, ministerul, care este condus de către Dîncu, susține că zborurile cu aeronavele menționate anterior vor continua până anul viitor, pe data de 15 mai, potrivit Biziday.ro.

Citeste si: România suspendă toate zborurile avioanelor MiG-21 LanceR! Care este cauza! Luna trecută s-a prăbușit un MiG-21 Lancer în Dobrogea

MApN anunță achiziționarea unor aeronave din Norvegia

„Au fost dispuse măsuri pentru accelerarea demersurilor în vederea achiziționării celor 32 de aeronave F-16 din Norvegia care vor constitui, în perioada următoare, încă două escadrile în cadrul Forțelor Aeriene Române. Proiectul legii de aprobare a acestei achiziții a parcurs etapa de transparență legislativă și se află în circuitul de avizare, urmând a fi prezentat Parlamentului României în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul de presă de la MApN.

Zborurile cu aeronavele MiG-21 Lancer au fost suspendate în urmă cu aproximativ o lună, pe data de 15 mai. Această decizie a fost luată din cauza numărului mare de accidente aviatice care au avut loc.

Citeste si: Asigurarea de Aviație. Cine trebuie să o încheie și ce protecție oferă, inclusiv în caz de război

Ultimul accident raportat s-a întâmplat pe data de 2 martie, atunci când una dintre aeronave nu a mai putut fi văzută pe radar, urmând prăbușirea sa și decesul pilotului.

Mai mult decât atât, nici elicopterul de căutare nu a avut altă soartă, prăbușirea lui ducând la moartea a altor șase persoane.

Aeronavele MiG-21 Lancer sunt unele dintre cele mai vechi aeronave ale României

Aeronavele MiG-21 Lancer sunt unele dintre cele mai vechi aeronave pe care Armata Română le are în dotare, iar o marte parte dintre acestea a fost fabricată acum mai bine de 40 de ani. Din cauza acestui lucru, începând cu anul 1994, aeronavele au fost implicate în mai mult de 20 de accidente aviatice.

Cu toate acestea, „Aeronavele MiG-21 LanceR vor fi întrebuințate, până la data de 15 mai 2023, exclusiv pentru executarea misiunilor specifice Serviciului de Luptă Permanent Poliție Aeriană și pentru menținerea antrenamentului de zbor al piloților selecționați în scopul continuării utilizării acestui tip de aeronavă. După această dată, aeronavele de acest tip urmează a fi scoase din serviciul Forțelor Aeriene Române”, se precizează în comunicatul Ministerului Apărării Naționale, conform G4media.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Primele concluzii în cazul prăbușirii aeronavelor MiG-21 LanceR şi IAR-330. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Constanța

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bild: Avionul lui Lavrov s-a întors acasă de la jumătatea drumului spre Beijing. Ce înseamnă acest lucru?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies