Vremea se schimba radical! Temperaturile vor scadea accentuat in aproape toata tara! Iata de cand vor intra in vigoare noile avertizari si care vor fi cele mai afectate zone!

,

Astazi vremea se va raci accentuat in vestul, nordul şi centrul tarii, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar in rest va fi in continuare cald pentru aceasta data.

Temporar se vor semnala precipitaţii în zonele montane şi în centrul teritoriului, local în est şi izolat în rest. La munte treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar şi local cu intensificări, mai ales în vestul şi nordul ţării (cu viteze la rafală în general între 45 şi 55 km/h).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 20 de grade în sudul şi estul Munteniei.

In Bucuresti, vremea va fi caldă pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi ziua în masivele nordice, apoi în toată zona montană, astfel că în prima parte a yilei pe alocuri se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. La altitudini mari viteza vântului va fi de 65...70 km/h, iar ninsoarea, trecător, va fi viscolită.

Citeste si: Coronavirus România, 30 martie: 1952 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus

Citeste si: SUA au autorizat tratamentul in spitale cu clorochina pentru bolnavii de coronavirus

BANAT

În primele trei zile vremea se va răci, iar în 31 martie și în 1 aprilie va deveni deosebit de rece, media maximelor termice urmând a se situa în jurul a 6 grade.

Ulterior se va încălzi
treptat, iar acest trend se va menține până spre mijlocul celei de a doua săptămâni de prognoză, atunci când temperaturile maxime vor fi în medie între 16 și 18 grade. În ultimele zile variațiile termice nu vor fi semnificative. Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 4 grade în prima dimineață, până la -3...-2 grade, apoi vor crește, iar în intervalul 9 -12 aprilie media va fi între 4 și 8 grade.
Trecător vor fi precipitații, pe arii relativ extinse în jurul datei de 31 martie, posibil după 9 aprilie și izolat în restul intervalului.

TRANSILVANIA
Prima săptămână va debuta cu o răcire accentuată a vremii, astfel încât în 31 martie se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de doar 3 grade, apoi se va încălzi treptat, iar între 7 și 12 aprilie media maximelor termice se va încadra între 14 și 18 grade.


Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână, când în cele mai reci dimineți, respectiv în 1 și 2 aprilie, vor atinge în medie -7...-5 grade, apoi vor deveni pozitive, dar, în general, media lor nu va depăși 4...5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în ultimele zile ale lunii martie și din
nou, după data de 9 aprilie.

MARAMUREŞ

În primele două zile vremea se va răci accentuat, iar în 31 martie media temperaturilor maxime va fi de doar 4...5 grade. În intervalul următor, până în data de 7 aprilie, valorile termice maxime vor fi în creștere, apoi nu se vor mai modifica semnificativ și se vor situa în medie între 15 și 18 grade. Media temperaturilor minime se va situa în general sub pragul de îngheț până în data de 4 aprilie, apoi va crește și va ajunge să se situeze între 3 și 6 grade, în intervalul 8 – 12 aprilie.
Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere din data de 9 aprilie. În restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile precipitații slabe.

MOLDOVA
Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 12...13 grade în prima zi, la 3...4 grade în cea de a doua, apoi va fi în creștere și va ajunge să se situeze între 16 și 18 grade în jurul datei de 9 aprilie. Ulterior nu vor mai fi modificări esențiale. Media temperaturilor minime va scădea de la 4 grade în prima zi, până la -5...-4 grade în ziua de 1 aprilie, apoi va crește și va ajunge să se situeze, în ultimele zile de prognoză, între 3 și 6 grade.
Vor fi precipitații local la începutul și la sfârșitul intervalului și doar izolat, posibil, în restul intervalului.

MUNTENIA

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în prima zi, apoi se va răci accentuat, cu aproximativ 12 grade, astfel încât în zilele de 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade. În intervalul următor tendința generală va fi de încălzire, iar între 8 și 12 aprilie maximele termice vor fi cuprinse, în medie, între 16 și 19 grade. Media minimelor termice va fi între -4 și 0 grade între 1 și 3 aprilie, iar în restul intervalului se va încadra între 3 și 6 grade.
Trecător și local vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

DOBROGEA

În prima zi vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 17...18 grade. În următoarele două zile va fi deosebit de rece, media temperaturilor maxime urmând a atinge în jurul a 6 grade. Din data de 2 aprilie și până în 8 aprilie se va încălzi, apoi temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ și se vor situa, în medie, între 13 și 15 grade. Cele mai scăzute temperaturi minime se va atinge în intervalul 1- 3 aprilie, când media lor va fi de 1...3 grade. În zilele următoare valorile termice nocturne vor fi în general în creștere, iar în nopțile cele mai calde media se va situa între 5 și 8 grade.
Trecător vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi.

OLTENIA

Prima săptămână va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod normal, media maximelor termice fiind de 17...18 grade, apoi se va răci, iar în ziua de 1 aprilie nu vor fi mai mult de 3...4 grade, în medie. După această dată tendința generală a vremii va fi de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze între 16 și 19 grade, în perioada 7- 12 aprilie. Minimele termice vor avea variații între -3 grade în diminețile de 1, respectiv 2 aprilie, și 7 grade, în ultimele zile de prognoză.
Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în jurul zilelor de 31 martie, 5 aprilie și după data de 9 aprilie. (sursa: ANM)

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Coronavirus România, 30 martie: 1952 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus

Alina Gorghiu acuză fosta conducere PNL Argeș: 'Exemplu pentru cât de toxică este falia pentru întreg partidul'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizează! Acesta este obiectul care ne poate îmbolnăvi cel mai ușor

Doi Razboinici au fost propusi spre eliminare, in aceasta saptamana la „Survivor Romania”/ Echipa albastra dinamitata din interior  

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies